Gurcistanda kac tane sehir var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gürcistanda kaç tane şehir var?​

Gürcistan’ın başkenti ve en büyük şehri Tiflis. Gürcistan 2 özerk bölge ve 9 idari bölgeye ayrılıyor, bu bölgelerde 69 eyalet bulunuyor. Gürcistan’ın en önemli şehirleri başkent Tiflis ile birlikte Batum, Kutaisi, Gori ve Rustavi. Gürcistan’ın özerk bölgeleri: Abhazya Özerk Cumhuriyeti ve Acara Özerk Cumhuriyeti.
Gürcistan şehirleri nelerdir?
Gürcistan’ın öne çıkan şehirleri; Tiflis, Batum, Kutaisi, Gori, Mtskheta, Stepantsminda, Telavi, Siğnaği, Borjomi ve Zugdidi’dir. Tiflis ve Batum, ülkenin, dünyaca ünlü iki şehridir.

Gürcistan’da en çok ne üretilir?​

Gürcistan işgücünün yaklaşık yüzde 25’i 1990’da tarımla uğraşıyordu; Yüzde 37’si 1970 yılında bu kadar meşgul olmuştu. Gürcistan’ın iklimi, mısır yetiştirmek ve üzüm ve çay hasadı için idealdir.
Rustavi nerede?
Rustavi (Gürcüce: რუსთავი), Gürcistan’ın güneydoğusunda Kvemo Kartli idari bölgesinin merkezi olan bir şehirdir. Gürcistan’ın başketi Tiflis’ten 25 km uzaklıkta yerleşen şehrin ortasından Kura Nehri geçer. 2002’deki nüfus sayısına göre, Rustavi’nin nüfusu 116.384 kişiye ulaşmıştır.

Tiflis ten ne alınır?​

Kantsi denilen geleneksel boynuzları veya gümüş yada metal el yapımı bıçakları Tiflis’te ilk akla gelen hediyelik olacaktır. Papakhi ve Teka denilen büyük kabarık yün şapkaları ve Gürcü şarapları yine tercih edilebilir hediyeler arasında bulunacaktır.
Gürcistan sınırı hangi ilde?
Gürcistan ülkesine gidebilmek için Artvin Hopa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı’na gitmeleri gerekir. Gürcistan Batum’a gidişlerde en sık kullanılan güzergah burasıdır. Hopa ile Artvin’de bulunan Sarp Sınır Kapısı arasındaki mesafe 19 kilometredir. Buraya özel araçlar ile gitmek mümkündür.

Gürcüler nasıl bir millet?​

Gürcüler hıristiyanlığı ilk kabul eden kavimdir. Hıristiyanlık, Gürcistan’a Türkiye’den gitmiştir. Götürende “Kapadokyalı Nino”dır. Asıl kanı ve geçmişi ORTODOKS olup islamiyete geçince müthiş sofu olan bir ırktır.
Gürcistan geçim kaynakları nelerdir?
Geleneksel ekonomik faaliyet olan tarımsa halen halkın en önemli geçim kaynağı olup istihdamın yarısından fazlası tarım alanında faaliyet göstermektedir. Yetiştirilen başlıca ürünler; çay, fındık, turunçgiller, üzüm ve sebzelerdir. Ayrıca hayvancılık faaliyetleri de yaygındır.

Gürcistan’dan ne getirebilirim?​

Gürcistan kimlik ile geçebildiğimiz bir ülke olduğu için gezmeye giden herkesin aklına gelen ilk soru “Batum’dan ne alınır?” olur….Bu nedenle alışveriş yaparken yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.
Gürcistan hangi iklime sahiptir?
Gürcistan’ın Karadeniz sahili ve Rion havzasında ılık, nemli ve yarı tropik bir iklim hüküm sürmektedir. Doğu Gürcistan’da ise daha karasal bir iklim görülür. Kışları soğuk, yazları ise kuru ve sıcaktır.

Rustavi nasıl bir yer?​

Güneydoğu Gürcistan’da Kvemo Kartli bölgesinde yer alan Rustavi, başkent Tiflis’in güneydoğusunda ve başkente 25 kilometre mesafededir. Kura nehri kıyısında konumlanan şehir yenilenmiş meydanıyla ve yenilenmekte olan tiyatro binasıyla yeni bir kimliğe kavuşmaktadır.
Tiflis in neyi meşhur?
Tiflis’te ne yenir ne içilir?

Geri