Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gurcistan Turkce biliyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gürcistan Türkçe biliyor mu?​

Kumarhanelerde, kulüplerde, eğlence mekanlarında kısacası gece hayatında herkes Türkçe konuşuyor.
Gürcistan neyi ile meşhur?
Gürcistan gezilecek yerler… Kültürel hazineleri ile Gürcistan gezi rehberi
Gürcistan Asyada mı?
Kuzey Asya ve Batı Asya ülkeleri: Rusya. Gürcistan. Azerbaycan.

Batum’da Türkçe konuşuluyor mu?​

Sovyet döneminde yapılan eski binaları ve kapitalizmin en büyük göstergesi haline gelen şaşaalı kuleleri bünyesinde barındıran Batum, Türkiye’den gelenlerin yabancılık çekmeyeceği birçok detayı da barındırıyor. Türkçe anlaşılıyor ve konuşuluyor.
Gürcistan kaç dil biliyor?
Gürcistan’ın resmi dili Gürcüce’dir; Abhazya özerk cumhuriyetinde Abhazca da resmi dil kabul edilmiştir. Güney Kafkas dillerini konuşan nüfusun oranı % 83’8dir (Buna Gürcüce, Megrelce, Lazcave Svanca dahildir). Kalan nüfusun % 6,5’i Azerice, % 5,7’si Ermenice ve % 4,5’i başka dilleri konuşur.
Gürcistan’dan türkiyeye ye ne getirilir?
Gürcistan kimlik ile geçebildiğimiz bir ülke olduğu için gezmeye giden herkesin aklına gelen ilk soru “Batum’dan ne alınır?” olur….Bu nedenle alışveriş yaparken yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.

Gürcistan neyi meşhur yiyecek?​

KHINKALI ( GÜRCÜ MANTISI) Gürcü yemekleri arasında en bililen yemek, Khinkali. Güzelce bükülmüş hamur topuzları, bizim alışık olduğumuz mantıdan şekil ve boyut bakımından farklı. Geleneksel khinkali et ve baharatlardan hazırlanlan iç ile dolduruluyor ve haşlandıktan sonra servis ediliyor.
Gürcistan hangi kıtada yer alır?
AvrupaAsyaGürcistan/Kıta
Gürcistanda kaç dil var?

Batum’da alışveriş ucuz mu?​

Ucuz, zaten dediğimiz gibi sınır bölgesinde yaşayanlar alışveriş için Batum’a gidiyor. Fiyatları örneklemek gerekirse; 3 ana yemek + 1 salata + 3 bira, 35 Lari (Tem 2016’da 45 TL) tuttu. Alkol ve sigara özellikle Türkiye’ye kıyasla bayağı daha ucuz. En çok merek edilen Batum’da iPhone fiyatları.
Gürcü Dili zor mu?
Gürcüce Başka hiçbir dilde olmayan bir yazı stiline sahip olan bu dil, telaffuz açısından İngilizce bilenlere uygun geliyor. Ancak harflerin ayrımı çok zor olduğu için Gürcüce, öğrenilmesi en zor dillerden biri olarak kabul ediliyor.

Geri