- Konu Yazar
Gürcistan geçiş serbest mi?
Gürcistan’a geçişlerde Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan PCR testi zorunluluğu kalkıyor. 2 doz aşısı olan vatandaşlar için 1 Mart 2022 tarihi PCR testi olmadan geçebilecek.Batum’a geçiş ücreti ne kadar?
Batum giriş ücreti 2022 Yurtdışına çıkmak isteyen 7 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları 11 Mart Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre 150 TL çıkış harcı ücreti ödemesi gerekmektedir. Harç Pulu sarp sınır kapısı içerisinde ki veznelerden, Ziraat mobil ve interaktif vergi dairesinden ödenebilmektedir.Batum ucuz mu?
BATUM UCUZ MU? Ucuz, zaten dediğimiz gibi sınır bölgesinde yaşayanlar alışveriş için Batum’a gidiyor. Fiyatları örneklemek gerekirse; 3 ana yemek + 1 salata + 3 bira, 35 Lari (Tem 2016’da 45 TL) tuttu. Alkol ve sigara özellikle Türkiye’ye kıyasla bayağı daha ucuz.
Türkiye’den Gürcistan’a giriş serbest mi?
TÜRKİYE İLE GÜRCİSTAN ARASINDA KİMLİKLE GEÇİŞ UYGULAMASI Söz konusu Protokol, iki ülke vatandaşlarının birbirilerinin ülkelerine kimlik kartıyla seyahatine imkan tanımakta ve her iki ülke vatandaşlarının her girişte 90 günü aşmayan süre için Gürcistan’a vizesiz olarak girme ve ülkesinde kalma imkanı sağlamaktadır.Gürcistan sınır kapıları açıldı mı?
Sarp Sınır Kapısı, 14,5 ay sonra yeniden açıldı Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan, koronavirüs tedbirleri kapsamında uluslararası nakliye yapan TIR’lar dışında yaya ve araç trafiğine kapatılan Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı, 14,5 ay sonra yeniden geçişlere açıldı.Gürcistan’a giriş kaç TL?
Değişiklik uyarınca, 11/04/2013 tarihinden itibaren Gürcistan’a çıkış yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına 15 lira harç alınacaktır.
Türkiye’ye dönerken yanınızda 3 karton sigara; 1 adet %40 cc alkol ya da 2 tane %22 cc alkol götürme hakkınız var. Bunun için 18 yaşından büyük olmanız da gerekmektedir.
Gürcistan hükümeti ile alınan ortak kararın ardından bugün yolcu trafiğine açıldığını belirten Demirci, “1 Mart 2022’de açılması gereken kapılarımız yine Gürcistan devleti tarafından yolcu trafiğine açılması askıya alınmıştı.
Türkiye Gürcistan Sınır Kapısı Açık mı?