- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gürcistan gece hayatı pahalı mı?
Özellikle Gürcistan kadınları için Batum Geceleri sabahlara kadar eğlence demek, yani eğlenceyi seviyorlar. Şehirde gece hayatı ülkemize göre daha ucuz olduğundan özellikle yaz aylarında Karadeniz bölgesinden her gün yüzlerce misafir ağırlanıyor.Batum kaç yıl Osmanlıda kaldı?
XV. yüzyıl sonlarında Osmanlı Devleti tarafından fethedilen Batum, yaklaşık 500 senelik bir Türk hâkimiyetinden sonra, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı neticesinde imzalanan Berlin Antlaşması ile Rusya’ya bırakıldı.Gürcistanda fuhuş serbest mi?
Gürcistan’da fuhuş yasa dışıdır ancak özellikle başkent Tiflis’te yaygındır .
Batumun para birimi nedir?
Batum Şehir RehberiBatum’da Türkçe konuşuluyor mu?
Sovyet döneminde yapılan eski binaları ve kapitalizmin en büyük göstergesi haline gelen şaşaalı kuleleri bünyesinde barındıran Batum, Türkiye’den gelenlerin yabancılık çekmeyeceği birçok detayı da barındırıyor. Türkçe anlaşılıyor ve konuşuluyor. Batum mutfağının en dikkati çekici ve özgün yemeği haçapuri…Hangi bir şehirden Gürcistan’a gidebilirsiniz?
Gideceğiniz mesafeye göre farklılık gösteren taksi fiyatları 10- 30 Lari arasında değişmekte, otobüs ve minibüs fiyatları da 35- 40 kuruş arasında değişmektedir. Gürcistan’a arabayla gidecekseniz ülkeye girer girmez sizi inekler karşılayacaktır.
Gürcistan Hakkında Temel Bilgiler. Yaklaşık 70 bin metrekare yüz ölçümüne sahip küçük bir ülke olan Gürcistan, coğrafi konumu itibariyle kara iklimine sahiptir. Ekonomik açıdan zorlu koşullarla boğuşmakta olan ülke yine de ulusal kültürüne ve sanata çok önem verir.
Sovyetler Birliği’nin dağılması Gürcistan ekonomisi üzerinde olumsuz bir etki yaratmış ve uzun süreli olarak istikrarsız bir yapı ortaya çıkmıştır. Bağımsızlığın ilk yıllarında, yüksek enflasyon, sanayi ve tarım üretiminde azalma, turist sayısında düşüş ve işsizlik oranında büyük artış söz konusu olmuştur.