AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gunumuzde minyatur yapilmakta midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Günümüzde minyatür yapılmakta mıdır?​

Günümüz minyatürü Minyatür yerini çağdaş resme bırakmış ancak geleneksel bir sanat olarak varlığını sürdürmeye devam etmiştir.

Ilk minyatür bahçe nerede görülmüştür?​

Bilinen en eski minyatürler [Antik Mısır|Mısır]’da rastlanan ve MÖ 2. yüzyılda papirüs üzerine yapılan minyatürlerdir. Daha sonraki dönemlerde Yunan, Roma, Bizans ve Süryani elyazmaları’nın da minyatürlerle süslendiği görülür.
Minyatür neden önemlidir?
Minyatür sanatının en önemli özelliklerinden birisi, anlatılmak istenen konunun eksiksiz olarak aktarılmakta olmasıdır. Bu nedenle minyatür sanatında perspektif kullanılmaz. Uzaklık ve boy, renk veya gölgelerle belirtilmez; minyatürler ışık, gölge, duygu ve Avrupai perspektifi olmayan resimlerdir.

Çağdaş sanatta minyatür sanatını referans alarak çalışan Türk sanatçılarımız kimlerdir?​

Konu sınırlılığı göz önünde bulundurularak, araştırma kapsamında sanatçılarımızdan Turgut Zaim ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu ile başlayıp, Devrim Erbil, Yurdaer Altıntaş gibi 9 ressamın eser örnekleri incelenerek geleneksel minyatür sanatını, üslup, renk ve içerik olarak eserlerinde nasıl yansıttıkları değerlendirilmiştir.

Minyatür görsel sanat mıdır?​

Yüzey Sanatları : Tüm iki boyutlu sanat çalışmaları, yani bir eni ve bir boyu olan kâğıt veya tuval üzerine, bir duvar ya da kumaş üzerine uygulanan sanatlardır: Resim ve türleri ( yağlı boya, sulu boya, baskı sanatları, afiş, grafik çizimler ), duvar resmi, minyatür, karikatür, fotoğraf, batik, süsleme vb.
Minyatür sanatının estetik yönleri nelerdir?
Minyatürün en büyük özelliği konuyu tam olarak göstermesidir. Bu resim tekniğinin tek boyutlu olması, yapılan eserlerde genellikle derinlik kavramının bulunmaması, minyatür sanatının estetik yapısına uygun olmasındandır.

Minyatür bahçe nedir?​

Minyatür Bahçe Minyaturbahce yada teraryum, cüce ve minyatür, yavaş büyüyen bitkilerden oluşur. Bitkinin büyüme hızını (olgun halinin boyutunu değil) 2 terim tarif eder. “Cüce (dwarf)” bitkinin yılda 1 ile 6 inç arasında büyüdüğü anlamına gelir. “Minyatür” ise bitki yılda 1 inç’ten daha az büyüyor demektir.

Minyatür sanatının amacı nedir?​

Minyatür sanatı Batıda minyatür, Doğuda ise nakış olarak bilinir. Bu sanatın amacı ise küçük boyutlu resimlerin ince işçilik ile işlenmesidir.
Osmanlı döneminde minyatür sanatçıları kimlerdir?
Osmanlı’dan günümüze 15 minyatür sanatçısı
- NAKKAŞ NİGARİ (1494 – 1572) Asıl adı Haydar Reis’tir.
- NAKKAŞ SİNAN BEY. 13.yy’da yaşamış minyatür sanatçılarındandır.
- NAKKAŞ OSMAN. 16.yy sonrası Osmanlı Sarayı’nın Başnakkaşı’dır.
- SEYYİD LOKMAN.
- NAKKAŞ NAKŞİ
- LEVNİ (1680 – 1732)
- ABDULLAH BUHARİ
- NAKKAŞ HASAN.

Minyatür yapan kişiye ne ad verilir?​

Minyatür çok ince işlenmiş, küçük boyutlu, kendine has boyama tekniği ve anlatım dili olan geleneksel bir resim sanatıdır. El yazması eserlerde konuya açıklık getirmek amacıyla metni desteklemek için uygulanır. Bu sanatı yapan kişilere nakkaş denir.

Minyatür sanatının özellikleri nelerdir?​

Minyatürün en önemli özellikleri, derinlik algısının, ışık-gölge oyunlarının kullanılmaması ve canlı renklere yer verilmesidir. Minyatür eserlerinde altın ve gümüş yaldızlara da sık sık rastlanır. Minyatür ustası ilk olarak kullanacağı kâğıdı mermerin üzerine serer ve kâğıdı düzleştirir.
 
Geri
Üst