AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gunu gelen cek kac gun icinde tahsil edilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Günü gelen çek kaç gün içinde tahsil edilmeli?​

Alacaklı çek üzerinde yazan meblağ için borcun devredildiği bankaya çek ile müracaat etmelidir. İbraz ettiği çek üzerindeki meblağ düzenlenen yerde ödenecek ise çek üzerindeki ödeme tarihinden itibaren 10 takvim günü, ödeme başka bir yerde yapılacak ise 30 takvim günü içerisinde ibraz edilmelidir.

Çek bankadan nasıl alınır?​

Bankalar, çek defteri başvurusunda kişilerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi, ikametgâh belgesi ve sabıka kaydı talep etmektedir. Söz konusu belgelerle banka müracaatının belge kısmı tamamlandıktan sonra banka, kişilerden ekonomik durumlarının güçlü olduğunu göstermeleri açısından bir teminat talep eder.

İş bankası çek nasıl alınır?​

İş bankası çek nasıl alınır?
Öncelikle cep telefonunuza İşCep’i indirmeniz gerekir. İşCep hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. Elinizdeki çekin karekodunu İşCep’teki ÇekCepte menüsüne okutarak herhangi bir belge ibrazına ve şubeye gitmeye gerek kalmaksızın 7/24 kredi başvurusunda bulunabilir ve ön onay alabilirsiniz.

Çek nasıl teslim alınır?​

Çek nasıl teslim alınır?
Çeki size teslim eden kişinin mutlaka çekin arkasına cirosunu alın; imzayı sizin yanınızda atması son derece önemli, eğer daha önceden imzalanmış şekilde getirirse bir kez daha ama sizin yanınızda cirolasın.

Tarihi gelmeyen çek tahsil edilir mi?​

Çekin vadesi yoktur, görüldüğünde ödenir. Ticari gelenekler gereği vadesi varmış gibi kullanılsa da, aslında çek sahibi çeki istediği zaman bankaya götürüp karşılığını talep edebilir. Çekin, eğer düzenlendiği yerde ödenecekse 10 günlük ibraz süresi bulunur.

Vadesi gelen çek nasıl tahsil edilir?​

Çek, bankaya teslim edilir. Ardından, çek, banka genel müdürlüğüne iletilir. Bankacılık sistemine girişi yapılır. Çekin vadesi geldiğinde takas sistemi kullanılarak karşı hesabın müsait olup olmamasına göre tahsilat işlemi tamamlanır.

Çek başka bankadan tahsil edilir mi?​

Çek başka bankadan tahsil edilir mi?
Sizin yazdığınız çekleri tedarikçileriniz, sizin çalıştığınız banka şubesinden tahsil eder. Eğer çekin tahsilatı için başka bir bankaya verir ise çek takasa girer ve süreç 1-2 gün uzayabilir. Elinizde müşteri çeki var ise tahsil için çekin üzerinde yazılı olan bankaya vermeniz, size zaman kazandıracaktır.

Çek teminati ne kadar 2022?​

Çek teminati ne kadar 2022?
Bankaların sorumlu oldukları karşılıksız çeklerin üst tutarı, 28 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 2.670 TL’den 3.600 (üç bin altı yüz) Türk Lirasına yükseltildi. 2010/2 sayılı Tebliğden önce bastırılan çeklerden ötürü her bir çek yaprağı içinse bu tutar 3.000 TL olmuştur.
Çek parası nasıl alınır?​
Çek Tahsil Etme İşlemleri Çek sahibi olan kişi, çekiyle beraber hesabının olduğu banka şubesine giderek çekin takasa verilmesi konusunda istekte bulunabilir. Çek, bankaya teslim edilir. Ardından, çek, banka genel müdürlüğüne iletilir. Bankacılık sistemine girişi yapılır.
Çekin günü geldiğinde ne yapılır?​
Bankadan çek tahsilatı nasıl yapılır sorusuna verilebilecek cevap, çekin vadesinin gelmesi ile başlayan bir süreci ifade etmektedir. Ödeme günü gelen çek, kullanım hakkını elinde bulunduran kişi tarafından çekin sahibi olan bankaya götürülerek tahsilat talebinde bulunulmalıdır.

Tarihi geçmiş çek nasıl tahsil edilir?​

Tarihi geçmiş çek nasıl tahsil edilir?
Çekin ödeme günü geldiğinde ve hesapta para yoksa çek karşılıksız olmaktadır. Bu durumda çekin hamili keşideciye 10 günlük süre tanıyabilir ve bu süre içinde çekin arkası yazılmadan beklenebilir. Eğer 10 gün sonunda çek hala ödenmemiş ise hukuki işlemlere bir an evvel başlanır.

Vadesi gelmemiş çek nasıl tahsil edilir?​

Vadesi gelmemiş çek nasıl tahsil edilir?
Süresi gelmeden elinizdeki çeki banka şubesine teslim ederek banka yetkilisi huzurunda bir tutanak ile çek takasa verilir. Takasa verdiğinizde çekin vadesi geldiğinde ödeme çıkar banka ertesi gün sizin paranızı yatırır. Yani burada tek amaç bankaya nakden komisyon ödemeden paranızı bir gün sonra alma mantığıdır.

Çekin günü gelince ne olur?​

Çekin vadesi geldiğinde takas sistemi kullanılarak karşı hesabın müsait olup olmamasına göre tahsilat işlemi tamamlanır. Çek tutarı, bir sonraki iş günü, kişinin hesabına geçecektir.
 
Çek işlemleriyle ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Çekin günü geldiğinde vadesi geldiğinde yapılması gereken işlemler açıklanmış. Çeki başka bankadan tahsil etme süreci ve çeki teslim alma konusunda da bilgiler paylaşılmış.

Çekin günü gelince, çek sahibinin çeki bankaya götürerek tahsilat talebinde bulunması gerektiği vurgulanmış. Çek vadesi gelmeden bankaya teslim edildiğinde ise çek takasa verilir ve çekin vadesi geldiğinde ödeme yapılarak paranın hesaba geçirildiği belirtilmiş.

Eğer çek tarihi geçmişse ve hesapta yeterli bakiye bulunmuyorsa çek karşılıksız olur ve çekin hamili keşideciye tanınan 10 günlük bir süre bulunduğu anlatılmış. Bu sürede çeki beklemek, ardından hukuki işlemlere başvurmak gerektiği ifade edilmiş.

Genel olarak çekin günü geldiğinde vadesi gelmeyen çeklerin nasıl tahsil edileceği, çek başka bankadan nasıl alınacağı gibi konuların detaylı bir şekilde açıklandığı görülüyor. Özetle çek işlemleri hakkında kapsamlı bilgiler sunulmuş.
 
Geri
Üst