AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gunseli Kato aslen nereli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Günseli Kato aslen nereli?​

Doğma büyüme İstanbullu olan Günseli Kato’nun resim sanatına ilgisi 1974 yılında Profesör Süheyl Ünver’in Topkapı Sarayı Müzesi’nde verdiği minyatür derslerine katılmasıyla başlamıştır.

Günseli Kato Japon mu?​

1981’de Japonya’ya gidip hayran kaldım ve Japon kadını olma maceram başladı. ‘Kayımpederimle okulun rektörü tanıştırdı’ Oysa Japonlar İllimünati gibidir. Aralarına yabancıları kabul etmezler. Şanslıydım.
Kato Yunanca ne demek?
Fransızca sözcük Eski Yunanca káthodos κάθοδος “aşağı veya geri yol” sözcüğünden alıntıdır.

Kıtıpiyos ne demek?​

KITIPİYOS – KITIPİYOZ (< Yun. ki atos poīos) argo. Değersiz, işe yaramaz, basit, düşük nitelikli: Hicazdan mı, hüzzamdan mı, uşşaktan mı, kıtıpiyoz bir taksim yaptı (Osman Cemal’den).

Kıtipiyoz TDK ne demek?​

Rumca kökenli bir kelime olan Kıtipiyoz kelimesi dilimize Rumcadan geçmiştir ve sıkça kullanılmaktadır. TDK sözlük anlamı işe yaramaz, kötü, değersiz anlamına gelen Kıtipiyoz kelimesi birçok kişi tarafından günlük dilde kullanılmaktadır.
Kıtipiyoz kimlere denir?
Kıtipiyoz kimlere denir? sf. argo Değersiz, bayağı, kötü: “Konya’ya döndüğüm vakit benim motor ‘dama Erol Efendi!

ANUT ne anlama gelir?​

Arapçada inat etmek manasına gelen unud kökünden türetilen anut, inatçı demektir.

Dilber ne anlama gelir?​

Gönlü alıp götüren güzel, anlamına sahip olan Dilber ismi, bir kadın ismidir.
Argoda Kıtipiyoz ne demek?

ANUT insan ne demek?​

Haksız olduğunu kabul etmeyen ve tartışmalarda geri adım atmayan kişilere anut denir. Anut sözcüğü olumlu anlamda da kullanılır. Karşısına çıkan zorluklara rağmen pes etmeyen ve mücadeleden vazgeçmeyen, azimli insanlar da anut olarak nitelendirilir.

ANUT maddesi nedir?​

Arapça ˁnd kökünden gelen ˁanūd “yanlışta ısrar eden, inatçı” sözcüğünden alıntıdır. Daha fazla bilgi için inat maddesine bakınız. Anut kelimesi tarihte bilinen ilk kez Meninski, Thesaurus (1680) eserinde yer almıştır. Anut kelimesi Türkçe’de “İnatçı.” anlamına gelir.
Dilber kimlere denir?
Dilber, gönülleri kendine çeken, alımlı, güzel, beğenilen (genç kız ya da kadın). Halk edebiyatında özellikle saz şairleri sevgililerinden söz ederken zaman zaman onlar için dilber sıfatını kullanarak onların güzelliklerini dile getirirler.

Dilber ismi nereden gelir?​

Ahu, Alımlı, güzel kadın çok güzel Gönül alıp götüren, anlamlarına gelen Dilber ismi Farsça kökenlidir.

Geri