- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Günlük kişisel bakım maddeleri nelerdir?
Kadın Kişisel Bakım Ürünleri Listesinde Neler Bulunmalıdır?Günlük kişisel bakım nasıl yapılır?
Kişisel bakım, insanların sağlıklı olmaları ve güzel görünmeleri için yaptıkları hijyen ritüelleridir. Buna göre günlük diş fırçalamak, el ve yüz yıkamak, duş almak kişisel bakım için yapılan ritüellerdir. Ayrıca cilde krem sürülerek cildin nemlendirilmesi ve benzer uygulamalar ile kişisel bakım ön planda tutulur.Asla Ortak Kullanmamanız Gereken 17 Kişisel Bakım ve Temizlik Eşyası
Haftalık kişisel bakım nelerdir?
Günlük ve Haftalık Kişisel Bakım
Günlük cilt bakımı nasıl yapılır?
Günlük yüz bakımı yaparken sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa cildinizi temizleyerek günün kirini ve yağını cildimizden arındırmalıyız. Cildimizi matlaştırarak yağ oranı dengeleyecek sabunlar kullanabiliriz. Yağlı ciltlerde oluşan siyah nokta ve sivilceler zamanla can sıkıcı bir hal alabilir.
Kişisel bakımımızı yaparken kaynakları nasıl kullanıyoruz?
Bu şekilde elektrik ve suyu israf etmem.- Tırnak kesmek: Okula giderken her zaman tırnaklarımızı düzenli olarak kesmeliyiz.
- Elleri yıkamak: Ellerimizi düzenli olarak yıkamalıyız.
- Yüzü yıkamak: Sabah kalkar kalkmaz mutlaka öncelikle yüzümüzü yıkamalıyız.
- Banyo yapmak: Düzenli olarak banyo yaparak her zaman temiz kalırız.
Kişisel bakımımızı yaparken kaynakları nasıl kullanıyoruz örnek vererek anlatalım?
Bilinçli kullanmaya gereksizce israf yapmamaya çalışarak tasarruflu kullanmaya gayret gösteriyorum. Banyo yaparken gereksiz israftan kaçınıp suyu kovaya doldurup öyle yıkanıyorum. Dişlerimi fırçalarken musluğu gereksiz yere açık bırakmayıp kapatıyorum. Banyo yaparken suyu kovaya doldurup öyle yıkanıyorum.En az haftada bir defa banyo yapma, çamaşır ve giyecekleri sık değiştirme. Haftada bir defa el ve ayak tırnaklarını kesme. Yemeklerden önce ve sonra elleri su ve sabun ile yıkayıp kurulama. Tuvaletten sonra elleri bol su ve sabun ile yıkayıp kurulamak.