AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gunluk ders plani hazirlanirken nelere dikkat edilmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Günlük ders planı hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?​

İyi Hazırlanmış Bir Ders Planının Bileşenleri
- 1 – Amaçlar ve Hedefler.
- 2 – Beklentiler.
- 3 – Doğrudan öğretim.
- 4 – Rehberli uygulama.
- 5 – Bitiş
- 6 – Bireysel uygulama.
- 7 – Gerekli materyaller ve ekipmanlar.
- 8 – Değerlendirme ve takip.

1 günlük plan nasıl yapılır?​

Kağıt kalemleri çıkarın!
- 1) Günlük program hazırlamada ilk adım: Her şeyi bir arada görün.
- 2) Günlük program belli bir düzende olsun: Tüm sorumluluklarınızı kategorilendirin.
- 3) Günlük plan zamanla ortaklaşa çalışsın: Belli saatleri, belli aktivitelere ayırın.

Öğretim planları nelerdir?​

Öğretim planları nelerdir?
Plân, önceden belirlenen eğitim hedeflerine ulaşmak için öğretim konusu içinde yer alan etkinliklerden hangilerinin seçileceği, bunların öğrencilere niçin ve nasıl yaptırılacağı, ne gibi yardımcı ve tamamlayıcı kaynak ve araçların kullanılacağı, elde edilen başarının nasıl değerlendirileceği önceden tasarlanıp kâğıt …

Ders işlerken nelere dikkat edilmeli?​

Ders işlerken nelere dikkat edilmeli?
Etkili ders anlatmanın 8 inceliği
- Göz teması: Tüm ders bir su şişesine, bir öğrenciye veya tahtaya bakarak anlatılırsa öğrenciye hâkim olmak mümkün olmaz.
- Hareket: Tüm ders bir noktada durarak verilmemeli.
- Ses tonu: Tüm sınıfa hâkim olmak çok kolay değil.
- Öğrenciyi tanımak: İyi öğrenci bilinmek ister.

Yıllık ders Planı Nasıl Hazırlanır?​

f) Ünitelendirilmiş yıllık plân hazırlanırken zümre öğretmenleri, haftalık ders saatleri toplamına ve aylar, yarıyıl esasına göre bir öğretim yılında toplam kaç gün ve kaç saat ders işleneceğini saptar. Bu yapılırken tatil, bayram ve diğer özel günler belirlenerek çalışma takvimi hazırlanır.

Günlük plan nedir ne demek?​

önceden ilgili öğretmenlerce hazırlanan plana günlük plan denir. Günlük plan, bir ya da birden çok ders saatinde işlenecek konuların planlanmasıdır.

Günlük plan yapmak zorunlu mu?​

Günlük plan yapmak zorunlu mu?
c) Okul müdürleri öğretmenlerin çalışmalarında bu Yönerge esaslarına uyup uymadıklarını denetler. d) Ünitelendirilmiş yıllık plân ve günlük ders plânları, okulun yöneticileri, zümre öğretmenleri, şube öğretmenleri ve ders öğretmenlerinin ortak katkılarıyla hazırlanır. Günlük plânların tek tip olması zorunlu değildir.

Günlük plan nedir tanımı?​

Günlük plan nedir tanımı?

Günlük ders planı hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiği, iyi bir ders planının bileşenleri ve günlük planın nasıl yapılacağı gibi konular üzerine bilgi paylaşılan başlıkları inceledim. Ayrıca öğretim planları ve ders işlerken nelere dikkat edilmesi gerektiği konuları da ele alınmış. İşte detaylı olarak açıklamaları:

1. **Günlük ders planı hazırlanırken**:
- Amaçlar ve hedefler belirlenmeli.
- Beklentiler net bir şekilde ortaya konmalı.
- Doğrudan öğretim ile rehberli uygulama dengeli şekilde sağlanmalı.
- Bireysel uygulamalara da zaman ayrılmalı.
- Gerekli materyaller ve ekipmanlar önceden hazırlanmalı.
- Değerlendirme ve takip süreçleri belirlenmeli.

2. **Günlük plan nasıl yapılır**:
- Günlük program hazırlamak için öncelikle tüm aktiviteleri bir arada görmek önemlidir.
- Program belirli bir düzende olmalı ve sorumluluklar kategorize edilmeli.
- Zamanı etkili kullanabilmek için belli saatleri belli aktivitelere ayırmak gerekebilir.

3. **Ders işlerken nelere dikkat edilmeli**:
- Göz teması kurarak iletişimi kuvvetlendirmek önemli.
- Hareket halinde olmak ve sadece bir noktada durmamak dikkat dağılımını azaltabilir.
- Ses tonu, dersin etkili iletilmesinde büyük bir rol oynar.
- Öğrencileri tanımak ve öğrenci odaklı bir yaklaşım benimsemek başarılı bir ders işlemenin temelidir.

4. **Yıllık ders planı hazırlanırken**:
- Zümre öğretmenleri, haftalık ders saatleri ve öğretim yılının planlanması sürecinde işbirliği yapmalıdır.
- Tatil, bayram gibi özel günler göz önünde bulundurularak bir çalışma takvimi oluşturulmalıdır.

5. **Günlük planın zorunlu olup olmadığı**:
- Okul müdürleri, öğretmenlerin çalışmalarını denetlerken belirli yönergeler çerçevesinde plan yapmalarını sağlayabilir.
- Günlük ders planları, okul yöneticileri, zümre ve şube öğretmenlerinin katkılarıyla oluşturulmalı, ancak tek tip olması gerekli değildir.

Bu bilgiler ışığında, günlük ders planı hazırlarken özenli, öğrenci odaklı ve hedefleri net bir şekilde belirleyerek yola çıkmak önemlidir. Günlük planlar, etkili öğretimin temelini oluşturarak öğrencilerin daha verimli bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olabilir.

Geri