- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.132
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Güneydoğu Anadolu yemekleri nelerdir?
Maltahalı köfte, simit kebabı, soğan kebabı, yuvalama, patlıcan kebabı, bakla ( yoğurtla yapılır), bezelye ( yoğurtla yapılır ), börek çorbası, kuru dolma, meşhur Antep baklavası, katmer, billuriye, Antep salatası Güneydoğu bölgesinin lezzetleri arasındadır.Doğu Anadolu bölgesinin yöresel yemekleri nelerdir?
Afiyet olsun!Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde neler meşhur?
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en meşhur yöresel yemekleri:
Güneydoğu Anadolu Bölgesi yöresel kıyafetleri nelerdir?
Güney doğu anadolu bölgesinde erkekeler kısa kollu cepken, dokumlu ismaliye kuşak, fes, çizgili kuşak, heybeli çanta, deri papuç. Bayanlarda ise fes, şalvar, gömlek, işlemeli önlük, kemer ve deri papuç giymektedirler.
Hatay yöresel yemekleri nelerdir?
En Meşhur 10 Hatay Yöresel YemekleriDoğu Anadoluda neler meşhur?
Doğu Anadolu Bölgesi Ani Harabeleri, Çıldır Gölü ile Kars, Selçuklu eserleriyle Erzurum, gölün muhteşem güzelliğiyle Van, Türkiye’nin en yüksek dağıyla Ağrı… Kaburga Dolması, Kaz Eti, Gül Tatlısı, Van Kahvaltısı yöreye özgü en meşhur yemekler.Doğu Anadolu bölgesinde yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?
Ekili alanlarda daha çok buğday, arpa, mercimek, nohut ve şekerpancarı ekimi yapılmaktadır. Sebze alanlarında daha çok domates, biber, patlıcan, fasulye; meyvelerden başta kayısı olmak üzere elma ve armut yetiştirilmektedir.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi ne yetişir?
Buğday, arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, Antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün, karpuz, domates, biber ve patlıcan, tarımsal faaliyetler sonucu elde edilen tarım ürünlerinin başında gelmektedir. Özellikle kırmızı mercimek ve Antep fıstığı üretiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi büyük bir paya sahiptir.