Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Guneydogu Anadolu bolgesinin muzik kulturu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Güneydoğu Anadolu bölgesinin müzik kültürü nedir?​

Bölgede halay türü oyun ve müzikleri icra edilip oynanılır. Barak ağzı, hoyrat, maya, ve peşrev icra geleneği hüküm sürmektedir. Yörede kullanılan çalgılar, davul, zurna, kaval, bağlama, def ve çift kamıştır.

Doğu Anadolu Müzik Kültürü Nedir?​

Doğu Anadolu Bölgesi’nde halk müziği denince “bar” ve “halay” oyunları akla gelir. Divani, garip, hoyrat, kerem türküleri yaygındır. Summani, kerem ağzı, Harput ağzı divaneler vb türler seslendirilmektedir. Bölgede icra edilen halk çalgıları, bağlama, kaval, def, tulum, mey, klarnet ve akordeon sazlardır.
Iç anadolu bölgesindeki müzik kültürü nedir?
Halk çalgılarındanbağlama davul, zurna, kaşık, def, kaval ağırlıklı olmak üzere, halay, kaşık, semah, zeybek, seğmen havaları icra edilmektedir. Bozlak türü uzun havalara da rastlanılmaktadır. Yaren kültürü yerleşmiştir.
Güney Doğu Anadolu bölgesinde ne yetişir?
Buğday, arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, Antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün, karpuz, domates, biber ve patlıcan, tarımsal faaliyetler sonucu elde edilen tarım ürünlerinin başında gelmektedir. Özellikle kırmızı mercimek ve Antep fıstığı üretiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi büyük bir paya sahiptir.

Doğu Anadolu çalgıları nelerdir?​

Divani, garip, hoyrat, kerem türküleri yaygındır. Summani, kerem ağzı, Harput ağzı divaneler vb türler seslendirilmektedir. Bölgede icra edilen halk çalgıları, bağlama, kaval, def, tulum, mey, klarnet ve akordeon sazlardır.

Iç Anadolu bölgesinin özellikleri nelerdir?​

İç Anadolu Bölgesi Özellikleri Çevresinde bulunan yüksek dağlar nedeniyle, İç Anadolu Bölgesinde yağışlar yetersiz kalır. Karasal iklim özellikleri olan bölge, kışları hafif serttir. Bozkır bitki örtüsüne sahip İç Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi sonrası, en fazla nüfusa sahiptir.
Iç Anadolu’nun yöresel kıyafetleri nelerdir?
Bayanlarda ise başta fes, poşi, gömlek, kollu salta ya da ceket, tokalı kemer, saten şalvar ve deri ayakkabıdır. erkeklerde: yelek,zılga, başında dolama, gömlek, deri kemer , köstek inciri, muska , tabaka, deri çizmeden oluşur. yerde gerdanlık, pullu yazma, kara lastik ya da deri ayakkabıdır.
 
Geri
Üst