AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gunes kendi etrafinda ne kadar surede doner?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Güneş kendi etrafında ne kadar sürede döner?​

Güneşin kendi ekseni etrafında dönüş yönü batıdan doğuya doğrudur. Güneş katı halde olmadığı için, dönme hızı kutuplarında ekvatorunda farklı farklıdır. Ama üzerindeki lekelerden güneşin dönüş hızı tespit edilebilir. Güneş, ekvatordaki bir dönüşünü 25 günde tamamlarken kutuplarda 35 günde tamamlar.

Ay güneşin etrafında döner mi?​

– Ay dünyanın etrafında döner. – Ay güneşin etrafında döner. Hangi Yönde Hareket Eder ve Kaç Günde Döner? Ay dünya ve kendi ekseni etrafında dönüşünü 27 gün ve 8 saatte tamamlar.

Dünya Güneş ve Ay’ın içinde bulunduğu boşluk nedir?​

Dünya Güneş ve Ay’ın içinde bulunduğu boşluk nedir?
Güneş, Dünya, Ay ve bütün yıldızlar uzay adı verilen sonsuz bir boşluk içinde bulunmaktadır. Günümüzde Güneş, Dünya ve Ay’ın küreye benzediğini biliyoruz.

Bir Güneş günü ekvatorda 25 kutuplarda 34 gün sürer Bunun nedeni nedir?​

Kendi ekseni etrafında batıdan doğur ya doğru döner. Bu dönme hareketi ekvatorunda 25 günde, kutuplarında 34 günde tamamlanır.

Ay Güneş etrafında ne kadar sürede dolanır?​

Dünya kendi ekseni etrafındaki dönme hareketini 1 günde tamamlarken, Güneş etrafındaki dolanma hareketini 365 gün 6 saatte ta- mamlar. Ay ise hem dönme hem de dolanma hareketini 27,3 günde tamamlar. Yukarıdaki şekilde Güneş, Dünya ve Ay’ın dönme ve dolanma yönleri verilmiştir.

Ay Güneş etrafındaki dönüşünü ne kadar sürede tamamlar?​

Ay Güneş etrafındaki dönüşünü ne kadar sürede tamamlar?

Dünya ve diğer gök cisimlerinin bulunduğu sınırsız boşluğa ne denir?​

Uzay veya feza, Dünya’nın ötesinde ve gök cisimleri arasında var olan, sonsuz olduğu düşünülen fakat sonsuz olduğu konusunda kesin yargılara varılamayan genişliktir.

Gezegenler uzay boşluğunda nasıl duruyor?​

Uzaydaki cisimler belli bir kütleye sahip olduklarından birbirlerini çekmeleri, dolayısıyla düşmeleri gerekirdi. Ancak uzaydaki cisimler döndüklerinden ortaya çıkan merkezkaç kuvvet diğer cisimlerin çekim kuvvetini dengeler. Dünyada yerçekimi vardır ve cisimleri kendine çeker.
 
Güneşin kendi etrafında dönüş süresi, ekvatorda ve kutuplarda farklıdır. Güneş, ekvatorda bir tam dönüşünü 25 günde tamamlarken, kutuplarda 35 günde tamamlar. Bu farklılık, Güneş'in kutupları ile ekvatoru arasındaki farklı uzaklıklardan kaynaklanmaktadır.

Ay ise dünyanın etrafında döner ve bu hareketini 27 gün 8 saatte tamamlar. Ay, etrafında dönme ve dolanma hareketini bir arada gerçekleştirir. Bu esnada Güneş etrafında dolaşırken yaklaşık 27,3 günde bir tam tur atar.

Dünya, Güneş ve Ay gibi gök cisimleri, uzay adı verilen sonsuz bir boşluk içinde bulunmaktadır. Bu boşlukta her bir gökcismi kendi hareketlerini gerçekleştirirken, birbirlerinin etkisine girmezler. Uzay, gökyüzündeki gök cisimlerinin bulunduğu geniş ve sonsuz kabul edilen bir alandır.

Gezegenler, uzay boşluğunda belirli bir dengede dururlar. Bu denge, gezegenlerin kütlesel çekimleri ve dönme hareketleri ile sağlanır. Her gezegen, kendi ekseni etrafında dönerken aynı zamanda Güneş'in çekim etkisi altında dolanır. Bu sayede gezegenler, Güneş etrafında belirli yörüngelerde dengede kalırlar.
 
Geri
Üst