AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gunes enerjisi karli bir yatirim mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Güneş enerjisi karlı bir yatırım mı?​

Bu anlamda ek gelir ihtiyacının yoğun olduğu işletmelerde önemli miktarlarda gelir sağlayabilmektedir. Bu sayede kâr oranları dahi artış gösterebilir. Bu anlamda işletmeler açısından güneş paneli karlı mı sorusunun yanıtı, evet kârlıdır şeklinde olmaktadır.

Güneş enerji panelleri nerelere kurulmaz?​

Güneş enerji panelleri nerelere kurulmaz?
Kanunu: Kanun uyarınca 1. ve 2. derece kara, hava ve deniz askeri yasak bölgeler ile askeri güvenlik bölgelerinde güneş enerji santrallarının kurulmasına ve işletilmesine izin verilmemektedir.

1 MW GES için kaç dönüm?​

10 Dönüm tarlaya 500 Kw Güneş Enerjisi Santrali kurulabilir. 20 Dönüm tarlaya 1 Mw Güneş Enerjisi Santrali kurulabilir.

Kendi elektriğini üretmek yasak mı?​

Kendi elektriğini üretmek yasak mı?
Elektrik abonesi olan herkes (her gerçek veya tüzel kişi) lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu kişilerin kendi uhdelerinde en az bir tüketim tesisi, yani aboneliği bulunması gerekir. Aboneliği olmayan kişiler, lisanssız elektrik üretim tesisi kuramaz.
Güneş enerjisi işinde para var mı?​
10 KW Çatı Üstü Güneş Enerji Sisteminin maliyeti 12000 dolar ile 14000 amerikan doları civarında değişmektedir. Bu sistemin bir mesken için aylık getirisi ise yaklaşık 900 TL civarıdır. Aylık elektrik tüketiminiz 500 lira olsa size her ay aşağı yukarı 300-400 TL getirisi olacaktır.

Devlet 1 kW elektriği kaça alıyor 2022?​

Devlet 1 kW elektriği kaça alıyor 2022?
“Verimlilik odaklı kademeli tarifeye geçiş ile birlikte 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kWh’e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 150 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/ kWh olarak uygulanacaktır.”

Güneş enerjisi sistemi nerelere kurulur?​

Arazi üzeri Güneş Enerjisine dayalı elektrik üretimi yapmayı planlıyorsanız arazinin özellikleri aşağıdaki gibi olmalıdır.
- Arazi ( Tarla) Güneşlenme Potansiyeli yüksek olmalıdır.
- Arazi ( Tarla) Güney cepheye bakmalı
- Arazi ( Tarla) Elektrik Trafo Merkezine yakın mesafede olmalı dır.

Güneş panelleri hangi illerde var?​

Güneş panelleri hangi illerde var?
Ülkemizde Bulunan Güneş Enerjisi Santralleri
- Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali,
- Özkoyuncu Madencilik Balıkesir GES,
- Konya Karatay Kızören GES,
- Nevşehir Derinkuyu Güneş Enerjisi Santrali,
- Elazığ Kovancılar Güneş Enerji Santrali,
- Denizli Renoe Acıpayam GES,
- Van Omicron Engil 208 Güneş Enerjisi Santrali,

1 MW çatı GES kaç m2?​

1 Mw Güneş Enerji Santrali için Kaç M2 Arazi Gerekir? 1 Mw Güneş Enerji Santrali Elektrik Üretim Sistemi için 21.000m2 Arazi Gerekir.

1 megawatt kaç TL?​

1 megawatt kaç TL?
1 MW ‘LIK ( 1000 KW ) Güneş Enerjisi Santrali kurulumu için yaklaşık 1.130.000 € ( 3.360.000 TL ) maliyetiniz olmaktadır.
Evde elektrik üretilebilir mi?​
Güneş enerjisi panelleri evlere kurularak elektrik enerjisi elde etmek mümkündür. Hiçbir şekilde zararı olmadan, kolaylıkla enerji elde edilebilecek bu paneller bazı firmalar tarafından üretilmektedir. Evde elektrik üretmek isteyen kişilerin, devlete karşı bazı sorumlulukları da olacaktır.

Eve güneş paneli kurmak yasak mı?​

Eve güneş paneli kurmak yasak mı?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne göre, binaların kendi ihtiyaçları için yapılacak güneş enerjisi sistemleri, taşıyıcı sistemi etkilememek ve muvafakat alınmak kaydıyla yapı ruhsatı gerektirmeyecek.

1 kw güneş enerjisi ne kadar kazandırır?​

Bu sistemin bir mesken için aylık getirisi ise yaklaşık 900 TL civarıdır. Aylık elektrik tüketiminiz 500 lira olsa size her ay aşağı yukarı 300-400 TL getirisi olacaktır. Özetle yatırdığınız güneş enerjisi elektrik üretim sistemi parayı ortalama 7-8 yılda amorti ediyorsunuz sonrasında ise kara geçmeye başlıyorsunuz.

1 kw kaç TL güneş enerjisi?​

1 kw kaç TL güneş enerjisi?
Dağıtım bedeli ve vergiler dahil rakam 1,25TL/kWh olmaktadır. Bu durumda 1 ayda 240 kWh ve altı tüketim olduğunda 240 kW elektrik fiyatı 300 TL’dir. (240kWh X 1,25TL) . 240 kWh’in üstündeki kısım için ise tüketilen miktarın çarpılacağı birim fiyat 1,89 TL olacaktır.

1 kw elektriği devlet kaça alıyor?​

Bu elektriğin 25 milyar kilovatsaatlik kısmı EÜAŞ’dan 31,86 kuruşa alınacağı, geri kalan 100 milyar kilovatsaatlik kısmı ise spot piyasadan yaklaşık 150 kuruştan alınacağı öngörülmüştür. Dolayısıyla ağırlıklı ortalama enerji alım fiyatı kilovatsaat başına 125 kuruş civarındadır.”
 
Güneş enerjisi karlı bir yatırım olup işletmeler için önemli miktarda gelir sağlayabilir. Güneş paneli kurulumu ile kâr oranları artabilir, bu nedenle işletmeler için karlı bir seçenektir.

Güneş enerji panellerinin kurulamayacağı yerler; 1. ve 2. derece kara, hava ve deniz askeri yasak bölgeleri ile askeri güvenlik bölgeleridir. Kanunlar gereği bu bölgelerde güneş enerji santralleri kurulumu ve işletilmesine izin verilmemektedir.

1 MW Güneş Enerjisi Santrali için yaklaşık 20 dönüm tarla gereklidir. Bu miktar tarla üzerine kurulan güneş enerjisi santrali ile elektrik üretimi sağlanabilir.

Kendi elektriğini üretmek yasak değildir. Elektrik abonesi herkes lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir. Ancak kurulum için en az bir aboneliğe sahip olunmalıdır.

Güneş enerjisi işinde para bulunmaktadır. 10 KW Çatı Üstü Güneş Enerji Sistemi kurulum maliyeti 12.000 ile 14.000 dolar arasında değişmektedir. Bu sistemle aylık yaklaşık 900 TL civarı getiri elde edilebilir.

Devlet, 2022 yılı itibarıyla mesken aboneleri için 1 kWh başına 1,37 TL ile 2,06 TL arasında fiyat belirlemiştir.

Güneş enerjisi sistemleri, güneşlenme potansiyeli yüksek, güneye bakmalı ve elektrik trafo merkezine yakın arazilere kurulmalıdır.

Ülkemizde bulunan güneş panelleri bazıları şunlardır: Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali, Balıkesir GES, Konya Karatay Kızören GES, Nevşehir Derinkuyu Güneş Enerjisi Santrali, Elazığ Kovancılar Güneş Enerji Santrali, Denizli Renoe Acıpayam GES, Van Omicron Engil 208 Güneş Enerjisi Santrali.

1 MW Güneş Enerji Santrali için 21.000 m² arazi gerekmektedir ve yaklaşık maliyeti 3.360.000 TL civarındadır.

Evde güneş enerjisi panelleri kurularak elektrik üretimi mümkündür. Zararsız ve kolay bir şekilde enerji elde etmek için bu paneller evlere kurulabilir.

Eve güneş paneli kurmak yasak değildir. Ancak kurulumun belirli şartları ve ruhsat alınması gerekebilir.

Güneş enerjisi sistemi bir mesken için aylık yaklaşık 900 TL getiri sağlayabilir. Bu sayede yatırımın ortalama 7-8 yılda amorti edilmesi ve kar elde edilmesi mümkündür.

Devlet, 1 kWh güneş enerjisini 2022 yılı itibarıyla 1,25 TL ile 1,89 TL arasında alıyor.

1 megawatt kurulumu için yaklaşık 3.360.000 TL maliyet gerekmektedir.

Güneş enerjisi, doğru yer ve koşullarda kurulduğunda kârlı bir yatırım olabilir. Bu nedenle konuyla ilgili detaylı araştırma yaparak doğru karar vermek önemlidir.
 
Geri
Üst