AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gunes carpmasina evde ne iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Güneş çarpmasına evde ne iyi gelir?​

Güneş çarpmasına ne iyi gelir?

Güneş çarpmasında ateş düşürücü verilir mı?​

Güneş çarpmasında ateş düşürücü etkili olmaz.
Güneş çarpmasının belirtileri nelerdir?
Güneş Çarpması Belirtileri Nelerdir?

Güneş çarpmasında ağrı kesici içilir mi?​

Bu durum vücudunuzun susuz kaldığının (dehidratasyon) belirtisidir. Soğuğa yakın ılık bir duş almanız, cildinizi nemlendirecek kremler kullanmanız ve bol bol su içmeniz alacağınız ilk önlemlerdir. Belki parasetamol içeren bir ateş düşürücü-ağrı kesici de gerekebilir. Alkol kullanmamanız iyi olur.

Güneş çarpmasına ne ilaç verilir?​

Soğan Suyu: Soğan suyu güneş çarpmasına iyi gelen doğal çözümlerden biridir. Vücuttaki ısıyı düşürmek için de yine aynı şekilde soğan suyu kullanabilirsiniz. Soğan suyunu elde etmek için soğan içini çıkararak sıkın. Daha sonra bu su ile birlikte boynunuzun arkasını ve eklemlerinizi silebilirsiniz.
Güneş çarpması öldürür mü?
Yenigün, güneş çarpmasıyla normalde 36,5-37 derece olan vücut sıcaklığının, bir anda 44 dereceye kadar yükselebildiğine işaret ederek, şunları kaydetti: “Aslında bu derecede yaşamak mümkün değil. Vücut bu sıcaklıkta kalırsa olay ölümcül hale gelir. Yani ağır güneş çarpmalarında ölüm oranı yüzde 25’lere varır.
Güneş çarpması nedeniyle tedavi görenlerin merak ettiği noktalardan biri güneş çarpması kaç gün sürer sorusudur. Hastaların hastaneye yatışları ve sıvı terapisinin uygulanması ortalama 1 gün sürmektedir. Vücut sıcaklığı sürekli kontrol edilmekte ve herhangi bir komplikasyonun oluşmadığından emin olunmaktadır.
Güneşin hayatın vazgeçilmezi olduğunu ancak, fazlasının insan sağlığına zarar verdiğini ifade eden Gözükara, Akdeniz çanağında yaşayanların en büyük probleminin yazları güneş çarpması olduğunu kaydetti. “Güneşte uzun süre kalırsanız güneş çarpması, yani ısı çarpması olur.
Güneş çarpması durumunda ne yapmalıyız?
Güneş çarpmasına maruz kalan kişi hemen serin olan bir yere alınarak üzerinde sıkı giysiler varsa gevşetilir ve kusma riskine karşı yan yatırılır. Vücut ısısını düşürmeye yönelik başına göğsüne ve koltukaltlarına soğuk su ile ıslatılmış bez koyulabilir veya soğutucularla soğutmaya çalışmak gerekir.

Sıcak çarpması için ne yapılır?​

Sıcak çarpmasında ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Hasta serin ve havadar bir yere alınır,
- Giysiler çıkarılır,
- Sırt üstü yatırılarak, kol ve bacaklar yükseltilir,
- Bulantısı yoksa ve bilinci açıksa su ve tuz kaybını gidermek için 1 litre su -1 çay kaşığı karbonat -1 çay kaşığı tuz karışımı sıvı ya da soda içirilir.

Başına güneş geçerse ne olur?​

Güneş çarpmasının en yaygın belirtileri; baş ağrısı, bulantı, kusma, yüksek ateş, terleyememe, sinir sistemi bozuklukları (sersemlik, yürümede bozukluk vs…), ruhsal durum bozuklukları ve bilinç kaybıdır.
 
Geri
Üst