AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gunduz gorulen ruyalar dogru mudur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gündüz görülen rüyalar doğru mudur?​

Peygamberimiz (a.s.m.) “Güzel rüya bir müjdedir. Onu Müslüman görür veya kendine gösterirler” diye buyurmuştur. Rüya ile ilgili bazı hadisler de şöyledir: “En sadık rüya, seher vakti görülen rüyadır.” “En doğru rüya, gündüz görülen rüyadır. Çünkü Allah bana vahyi gündüz bildirdi.”

Gündüz Rüyası ne anlama gelir?​

Bazı yorumculara göre ise, rüyada görülen gündüz, sevinç, neşe ve güzel geçime işaret eder şeklinde yorumlanmıştır.Bazen rüyada gündüz görmek, sevinç, sürür ve güzel geçime işâret eder.Yine rüyada gündüz görmek, güzel elbiseleri yenilemeye, güzel evlâda, delillerin açığa kavuşmasına, gizli şeylerin açıklanmasına.
Çok fazla rüya görmek neye işarettir?​
Kişi çok sık rüya görüyorsa bu, uyku bozukluğunun habercisi olabiliyor. Uzmanlar, depresyonda olan kişinin de çok rüya görebileceği belirtiyor.

Sahih rüyalar ne zaman görülür?​

Sahih rüyalar ne zaman görülür?
En sâdık rüyanın sabaha karşı seher vaktinde görülen rüyalar olduğunu (Tirmizi, Rü’yâ: 3) bildiren Efendimiz, hadis kitaplarında bildirildiğine göre, her gün sabah namazından sonra sahabileriyle sohbet ederdi. ‘Bu gece içinizden rüya gören var mı?’

Sabah namazından sonra görülen rüyalar sahih mıdır?​

Sabah namazından sonra görülen rüyalar sahih mıdır?
Özellikle sabah namazından sonra görülen rüyalar çok kıymetlidir. Zira şeytanlar sabaha doğru yuvalarına çekilirler. Peygamberimiz sahabesine her sabah rüya göreniniz oldu mu diye sorardı. Bu bölümlerden şeytanın müdahalesi dâhilinde görülen rüya korku ve kalp tedirginliği ile belli olur.

Sabah namazından sonra görülen rüyalar gerçek olur mu?​

Bir gecede birden fazla rüya görmek ne anlama gelir?​

Bir gece içerisinde birden fazla rüya görülüyorsa ve bu durum sistematik bir biçimde tekrarlamaya başladıysa bu bir uyku hastalığına işarettir. Birden fazla rüya görmek, uyanıklık eşiğini yaşayamadan uyanıp tekrar uykuya dalma neticesinde oluşur.
Neden rüya görürüz psikoloji?​
Freud’a göre rüya yaşantısı kişinin dikkatini iç fantezi dünyasında tutarak çevresel uyaranlarla uyanmasını önler. Rüyalar sayesinde gece boyunca dış uyaranları uyanmadan rüyaların bir parçası halinde yaşayabiliriz ve böylece uykunun sürmesi sağlanır.
 
Gündüz görülen rüyalar konusuna dair paylaşımlarınıza geçmek istiyorum:

1. Peygamber Efendimiz'in "Güzel rüya bir müjdedir. Onu Müslüman görür veya kendine gösterirler" şeklindeki hadisini aktarmışsınız. Bu, güzel rüyaların Müslümanlar için olumlu bir işaret olduğunu vurguluyor.

2. Sağlam rüyaların genellikle sabaha karşı seher vaktinde görüldüğü belirtilmiş. Peygamberimizin sohbetlerinde sahabilerine rüya sorması da bu konuyu desteklemektedir.

3. Gündüz görülen rüyaların sevinç, neşe, güzel geçim gibi olumlu anlamlara gelebileceği yorumları yapılmış. Özellikle gündüz görülen rüyaların doğruluğu vurgulanmış.

4. Kişinin çok fazla rüya görmesi uyku bozukluğunun habercisi olabileceği belirtilmiş. Depresyonda olan kişilerin de daha fazla rüya görebileceği üzerinde durulmuş.

5. Sabah namazından sonra görülen rüyaların özel bir değere sahip olduğundan bahsedilmiş. Şeytanların sabah doğru yuvalarına çekildiği, dolayısıyla sabah namazından sonra görülen rüyaların daha sahih olabileceği aktarılmış.

6. Bir gece içerisinde birden fazla rüya görülmesinin uyku hastalığına işaret edebileceği ve tekrarlaması durumunda dikkate alınması gerektiği ifade edilmiş.

Son olarak, rüyaların psikolojik boyutuyla ilgili olarak Freud'a atıfta bulunulmuş. Freud'e göre rüyalar, kişiyi içsel dünyasında tutarak dış uyaranlarla uyanmasını engelleyebilir ve uykunun devamını sağlayabilir.

Rüyaların pek çok farklı yönü ve anlamı bulunmaktadır. Gündüz ve gece görülen rüyaların içerikleri ve etkileri üzerinde düşünmek, kişinin kendi ruhsal durumunu ve çevresindeki etkileri anlamasına yardımcı olabilir. Her zaman bir rüyanın yanlış veya doğru olup olmadığını kesin bir şekilde belirlemek mümkün olmasa da, rüyaların bireyin zihinsel ve duygusal dünyasındaki yansımaları üzerinde düşünmek, kişisel gelişime ve anlayışa katkı sağlayabilir.
 
Geri
Üst