AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gunde 10 bin adim kac km?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Günde 10 bin adım kaç km?​

Kişiden kişiye değişmekle birlikte 10 bin adım yaklaşık 6 ve 8 kilometre arasında değişen bir mesafeyi ifade etmektedir. Bu uzun mesafede tempolu yürüyüş ve koşu ile yakılan kalorinin artması sağlanabilir. Yapılan araştırmalara göre 10 bin adım atıldığında ortalama 500 kalori harcanır.

Günde 10 bin adım atmak kaç kilo verdirir?​

Günde 10 bin adım atan bir kişi yaklaşık 8 km yol yürümüş olur ve ortalama olarak 500 – 600 aralığında kalori harcar. Günlük düzenli olarak 10 bin adım atan bir kişi 1 hafta sonunda yaklaşık 1 – 1,5 kilo verir.
10 dakika yürüyüş kaç kalori yakar?
Örneğin; 10 dakika gibi bir süre içerisinde 1,5 kilometre koşulursa bu kısa sürede 120 kalori yakılabilir. Koşuda yağ yakma hızı yürüyüşe göre oldukça fazla, ancak koşu kalori cetvelindeki mantık değişmiyor. Daha yüksek kilodaki insanlar aynı mesafe ve tempoda daha hızlı kalori yakabilir.

10 km kaç metre?​

Kilometre – Metre tablosu

10 km kaç dk Kosulur?​

Tempoya kilometre başına 7 dakika, Mesafeye 10 kilometre girin. Ayrıca “Etkinlik seç” açılan menüsünden 10K seçeneğini belirleyebilirsiniz. Süre hesaplamaya tıkladığınızda hesaplayıcı, koşu bitirme sürenizi gösterir. 7 dk/km tempoda on kilometre koşmak 1 saat 10 dakika sürer.
3 kilometre kaç adım eder?
4000 adım atıldığında yaklaşık olarak 3 – 3,5 km aralığındaki bir mesafe yürünmüş olur. 4000 adım ortalama hesap ile 3,5 km eder.
Kilo vermenin temel mekanizması ise kalori yakmaktan geçiyor. Diyet ile kısıtlanan kalorilerin yanına 10 bin adım eklediğinde günlük ortalama olarak 500 kalori daha fazla yakılıyor. Bu sayede kilo vermek oldukça kolaylaşıyor.

Geri