AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Günçalı Köyü Finike Antalya

SoruCevap

Yeni Üye
Günçalı Köyü FinikeBilgileri - Günçalı Köyü Hakkında - Günçalı Köyü Tanıtımı - Günçalı Köyü Resimleri

İlçe: FİNİKE - İl: ANTALYA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok

Antalya
Bilgiler
Nüfus 1250 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 07740
Alan Kodu 0242
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Antalya
İlçe Finike
Web Sitesi

Günçalı, Antalya ilinin Finike ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı Ernez olarak değiştirilmiştir. Ernez köyün eski adı olup, eski adına geri dönülmüştür.

Tarihi

Köyün m.ö y.yıllara ait şehir kalıntıları vardır bu şehri kuran kralın kızının adı erenosdur kral bu şehire kızının adını koymuştur ve günümüze kadar bu böyle ernez olarak değişmiştir.

Kültür

Köy halkı'nın tamamı yörük olduğu için örf adetleri yaşım biçimleri de tamamen yörük kültürüdür

Coğrafya

Antalya iline 173 km, Finike ilçesine 60 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.akdeniz bölgesinin en çok rüzgar alan bir bölgesidir güneyden deniz iklimi ve kuzeydende karasal dağ esintilerini alır

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 1510
2000 1300
1997 - 950

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde bol miktarda zeytin ve nar yetiştirilmektedir.Türkiye'nin en kaliteli çam balı bu köyde yetiştirilmektedir

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Abdurahman FIRTINA
2004 - Mehmet TOZLU
1999 - Mehmet BAŞARAN
1994 - Mehmet BAŞARAN
1989 - Mehmet BAŞARAN
1984 - Necip UÇTU

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. 1.2. ve 3. sınıf birleştirilmiş olarak eğitim görmektedir. 4. ve 5. sınıflar Finike Kum Pansiyonlu İlköğretim Okuluna devam etmektedir.Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır ama faal değildir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyün ilçeye uzaklığı 60 km'dir.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Geri