AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gunaydın Anneciğim Şarkı Sozu

haberci

Yeni Üye
Gunaydın Anneciğim Sozleri
Ahmet Kaya Gunaydın Annecim sozleri
Dardayım yalanım yok
Baskın yedim gun gece, gun gece, gun gece
Orselendi aşklarım ustelik
Bir uzak diyardayım, diyardayım diyardayım
Gunaydın anneciğim, gunaydın babacığım
Yine sabah oluyor
Evde sabah olmaz deme
Orda gunler gecmez deme
İcime sancı doğuyor
Yureğimi bir kalkan bilip, sokaklara cıktım
Kahvelerde oturdum cocuklarla konuştum
Sıkıldım dertlendim dostlarımla buluştum
Bugun de olmedim anne
Kapalıydı kapılar, perdeler ortuk
Silah sesleri uzakta boğuk boğuk
Bir yuzum ayrılığa, bir yuzum hayata donuk
Bugunde olmedim anne
Ustume bir silah doğruldu sandım
Ruzgar beline dolandığımda bir dal
Korktum, guldum, kendime kızdım
Bugunde olmedim anne
Bana boylesi garip duygular
Bilmem neye gelir nereye gider
Dondum işte
Acı yureğimden beynime sızar
Bugunde olmedim anne

Ahmet Kaya'nın "Günaydın Annecim" şarkısının dokunaklı sözleriyle ilgili sizinle biraz daha detayıyla konuşmak isterim.

Bu şarkıda duygusal bir içsel çatışma ve umutsuzluk teması işlenmektedir. Şarkının sözleri, bir baskın yiyen, aşkları ters giden ve uzaklarda bir yerde hüzünlü bir şekilde dolaşan birinin iç dünyasını anlatmaktadır. Şarkının ana teması, anne ve babaya duyulan özlem ve onlara olan sevgidir.

Sanatçı, sabah olduğunda evde yaşanan huzursuzluk ve içsel sıkıntıları ifade etmekte ve hayatın zorluklarıyla baş etmeye çalışmaktadır. Aynı zamanda sokaklara çıkarak çocuklarla sohbet etmek, dostlarla buluşmak gibi aktivitelerle içsel huzuru aramaktadır.

Şarkının ilerleyen kısımlarında, silah sesleri ve endişe dolu bir atmosferden bahsedilmekte, ancak sanatçı her seferinde yaşama tutunmayı başarmaktadır. Bu yaşamın zorluklarına karşı direnme ve umudu kaybetmeme teması şarkının her satırında hissedilmektedir.

Ahmet Kaya'nın derin anlamlar taşıyan sözleri ve duygusal yükü yüksek melodisiyle "Günaydın Annecim" şarkısı, dinleyicilere duygusal bir yolculuk sunmaktadır. Bu şarkı, insanın iç dünyasındaki karmaşıklıkları ve yaşamın zorluklarıyla başa çıkma çabasını yansıtan güçlü bir eserdir.