- Konu Yazar
- #1
Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
4 kişilik için;
500 gram kuzu kuşbaşı
200 gram arpacık soğanı
1 adet ayva
2 yemek kaşığı zeytinyağı
15 gram tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
4 su bardağı kemik suyu
Tuz
Karabiber
Şeker
Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel etleri az bir zeytinyağında mühürleyin. Başka bir tencerede ise geriye kalan zeytinyağıyla, arpacık soğanları soteleyin.
Daha sonra etlerin üzerine 1. 5 bardak kemik suyu ekleyin ve tabanda kalan modülleri da kazıyarak karıştırın.
Bunları sotelenmiş soğanların içerisine alın ve 1. 5 bardak daha kemik suyu ekleyin, akabinde tarçın, tuz, taze kekik, şeker ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Yumuşayan etlerin üzerine doğranan ayvaları ekleyin ve ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Kestirimi yemeğin pişme müddeti 40 dakika pişirin.
Piştikten sonra tabanda kalan suyu farklı bir tencereye alarak üzerine 1 bardak daha kemik suyu ekleyin ve biraz da nişasta ile bağlayıcılığını artırın ve çektirerek bir sos kıvamına getirin.
Sunum için tabakta yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Dilerseniz yanına patates püresi çekip serviste edebilirsiniz. Afiyet olsun
Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 kişilik için;
500 gram kuzu kuşbaşı
200 gram arpacık soğanı
1 adet ayva
2 yemek kaşığı zeytinyağı
15 gram tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
4 su bardağı kemik suyu
Tuz
Karabiber
Şeker
Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel etleri az bir zeytinyağında mühürleyin. Başka bir tencerede ise geriye kalan zeytinyağıyla, arpacık soğanları soteleyin.
Daha sonra etlerin üzerine 1. 5 bardak kemik suyu ekleyin ve tabanda kalan modülleri da kazıyarak karıştırın.
Bunları sotelenmiş soğanların içerisine alın ve 1. 5 bardak daha kemik suyu ekleyin, akabinde tarçın, tuz, taze kekik, şeker ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Yumuşayan etlerin üzerine doğranan ayvaları ekleyin ve ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Kestirimi yemeğin pişme müddeti 40 dakika pişirin.
Piştikten sonra tabanda kalan suyu farklı bir tencereye alarak üzerine 1 bardak daha kemik suyu ekleyin ve biraz da nişasta ile bağlayıcılığını artırın ve çektirerek bir sos kıvamına getirin.
Sunum için tabakta yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Dilerseniz yanına patates püresi çekip serviste edebilirsiniz. Afiyet olsun
Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı