AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gumus saf madde mi yoksa karisim mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gümüş saf madde mi yoksa karışım mı?​

D) Gümüş saf bir maddedir.

Altın ve demir saf madde midir?​

Demir aynı zamanda bir elementtir. Bunun dışında diğer elementlerden olan altın, bakır ve gümüş de saf madde sınıfına girer. Bunların da içinde kendilerinden başka bir şey yoktur ve saf halde bulunurlar.
Su saf madde mi yoksa karışım mı?​
Bu bağlamda suyun saf bir madde olduğunu dile getirmek mümkün. Sadece su değil su ile beraber ayrıca birçok farklı doğal madde de yine saf olarak öne çıkar. Bunlar içerisinde demir, bakır, şeker ve tuz da gelir. Yapıları ile beraber su başta olmak üzere yazılan tüm bu maddeler bütünüyle saftır.

Karışımı oluşturan saf maddelerin yapısında bir değişiklik olur mu?​

Karışımı oluşturan saf maddelerin yapısında bir değişiklik olur mu?
– Karışımı oluşturmuş olan maddeler kendi özelliklerini kaybetmezler. – Saf halde değildirler. Bunlardan biri homojen karışım diğeri ise heterojen karışımdır.

Saf madde örnekleri nelerdir?​

Saf madde örnekleri nelerdir?
Karışımlarda en az iki tür madde var iken, bileşik olarak tanımlanan saf maddelerin oluşması için iki tür element gereklidir. Hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan su, saf maddelere örnek olarak gösterilebilir.

Beton saf madde mi?​

5 Beton; çimento, kum ve çakıl gibi maddelerin suyla yoğrulması sonucu elde edilmiştir. Bakır, tek bir maddeden oluşur, yani saf bir maddedir. Beton ise birden çok maddeden oluştuğu için saf madde değildir. Çünkü, saf maddelerin içinde kendinden başka madde bulunmaz.

Altın doğal bir madde midir?​

Doğada serbest olarak bulunabilen altın ”AU” simgesi ile ifade edilmektedir. Pas tutmadığından dolayı değerli olmakta ve bir servet aracı olarak görülmektedir.
Külçe altın saf bir madde midir?​
Altının kimya alanında saflığı yüzde ile ifade edilirken mücevher endüstrisinde karat olarak ifade edilir. Buna göre 24 ayar külçe altın %100 saf altını, 22 ayar külçe altın %91.6 saf altını,18 ayar külçe altın %75 saf altını ve 14 ayar altın ise %58,5 oranında saf altını ifade eder.

Bir maddenin saf olabilmesi neye bağlıdır?​

Bir maddenin saf olabilmesi neye bağlıdır?
Saf madde, karışımın her noktasında aynı özellik gösteren maddelerdir. Bir maddenin saf madde olabilmesi için tek bir elementten veya bileşimden oluşması şart değildir. Bir karışım içerisinde farklı fazlarda bulunan bileşik veya elementlerin kimyasal bileşeninde bir değişiklik olmadığı sürece saf maddedir.

Karışımı oluşturan maddeler kendi özelliklerini kaybederler mi?​

Karışımı oluşturan maddeler kendi özelliklerini kaybederler mi?
Bir karışımı oluşturan maddeler, kendi özelliklerini kaybetmezler.

Saf maddelerin yapısında ne bulunmaz?​

Aynı tür içeriğe sahip ve aynı tür taneciğe sahip olan maddelere saf maddeler adı verilir. – Saf maddeler birbiriyle aynı yapı ve taneciğe sahiptir. Bu nedenle saf madde içerisinde yabancı bir madde bulunmaz.

Karışım örnekleri nelerdir?​

Homojen karışımlara örnek olarak tuzlu su, şekerli su, çelik, çay ve benzeri şeyler verilebilmektedir. Tuz ve su birlikte gözükseler de ve suyun her yerinde eşit olsa da karışım birbirinden ayrılabilmektedir. Heterojen karışımlar tebeşir tozu-su, süt, kum-su ve benzeri örneklerdir.
 
Gümüş, saf bir maddedir. Ancak altın ve demir de saf maddelerden olup tek bir elementten oluşmaktadır. Su da saf bir madde olarak kabul edilir çünkü sadece su moleküllerinden oluşur. Suyla birlikte bulunan diğer doğal maddeler de saflıkta öne çıkarlar, örneğin demir, bakır, şeker ve tuz.

Karışım oluşturan saf maddelerin yapısında bir değişiklik olmaz. Saf maddeler, kendilerine özgü özellikleri korurlar. Saf madde örnekleri arasında su (hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşur) ve altın (AU elementi) verilebilir.

Beton, çeşitli maddelerin karışımından oluştuğu için saf bir madde değildir. Saf maddelerin içinde kendinden başka madde bulunmazken, karışımlar birden fazla maddenin bir araya gelmesiyle oluşur.

Saf madde olabilmesi için bir maddenin kendi içinde aynı özellikleri göstermesi yeterlidir. Saf madde, karışımın her noktasında aynı özellikleri sergiler. Saf maddenin yapısında yabancı madde bulunmaz, tüm tanecikler aynı türdendir.

Karışımı oluşturan maddeler kendi özelliklerini korurlar, yani karışıma girdikten sonra bile kendi özelliklerini muhafaza ederler. Karışım örnekleri arasında homojen karışımlar (örneğin tuzlu su) ve heterojen karışımlar (örneğin tebeşir tozu-su) bulunmaktadır.
 
Geri
Üst