AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gumus madalya ne kadar eder?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.191
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gümüş madalya ne kadar eder?​

GÜMÜŞ MADALYA GERÇEKTEN GÜMÜŞ Gümüş madalya ise 550 gram saf gümüşten oluşuyor. Bu da 445 dolara denk geliyor. Bronz madalya ise yüzde 95 bakır ve yüzde 5 çinkodan oluşuyor.

Teşrinisani 1338 madalyası nedir?​

En altta kağnısıyla köylü kadını tasviri yer almaktadır. Arka yüzünde ayyıldızla çevrilmiş olarak Misakı Milli sınırlarını gösteren Türkiye haritası ve en altta madalyanın yapılış yılı olan 1 Teşrinisani (Ekim) 1338 (1922) tarihi yazılıdır. Kaynak: Anıtkabir Atatürk Müzesi Kataloğu, Anıtkabir Komutanlığı 1994.

Devlet Övünç Madalyası ne zaman verilir?​

Devlet Övünç Madalyası ne zaman verilir?
Yurt içinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedekarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil eden kişilere verilmektedir.

İstiklal Madalyası Altin mı?​

İstiklâl madalyası oval şeklindedir. pirinçten yapılmıştır.

İstiklal Madalyası mirasçılara nasıl intikal eder?​

İstiklal madalyasını hamil olanlardan vefat edenlerin istiklal madalyası erkek oğullarının en büyüğüne, erkek oğlu yoksa kız çocuklarının büyüğüne,yoksa pederine, o da yoksa validesine, o da yoksa zevcesine intikal eyler. Bunların vefatından yine bu suretle intikal eder.

1005 sayılı İstiklal Madalyası kimlere verilir?​

1005 sayılı İstiklal Madalyası kimlere verilir?
İstiklâl Madalyası, Türk Kurtuluş Savaşı’nda yararlılık gösteren askerlere ve sivillere, o dönemde milletvekili olanlara, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas kongrelerine katılanlara, İstiklâl Madalyası Kanunu adlı özel bir yasaya göre verilen madalyadır.

1005 sayılı İstiklal Madalyası nedir?​

Madde 1 – (24/2/1968 tarih ve 1005 sayılı Kanunun hükmüdür.) Milli mücadeleye iştirak eden ve bu sebeple kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş bulunan Türk vatandaşlarına, hayatta bulundukları sürece, vatani hizmet tertibinden üçyüz lira aylık bağlanır.

İstiklal Madalyası kaç tane var?​

10 BİN İSTİKLAL MADALYASI VAR 1 Kasım 1926 tarihine kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce verilmiş olan İstiklâl Madalyaları, bu tarihten sonra Millî Savunma Bakanlığı tarafından veriliyor. Toplam İstiklal Madalyası sahibi 10 bine yakın…

İstiklal Madalyası sahiplerinin hakları nelerdir?​

İstiklal Madalyası sahiplerinin hakları nelerdir?
Milli mücadeleye iştiraklerinden dolayı kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş olan Türk vatandaşları Devlet Demiryolları ve Denizcilik Bankasının iç hatları vasıtalarında subaylar I. mevkide diğerleri II. mevkide ve belediye vasıtalarında ücretsiz seyahat edebilirler.
 
Gümüş madalyanın değeri, içinde 550 gram saf gümüş bulunduğu belirtildiğine göre yaklaşık 445 dolara denk geliyor. Diğer yandan bronz madalyanın içeriğinde yüzde 95 bakır ve yüzde 5 çinko bulunduğu ifade edilmiş.

Teşrinisani 1338 Madalyası'nın tasviri hakkında bilgi verildi. Madalyanın üzerinde kağnısıyla köylü kadın figürü bulunmakta ve arka yüzünde Misakı Milli sınırlarını gösteren Türkiye haritası ve madalyanın yapılış yılı olan 1 Teşrinisani 1338 (1922) tarihi yer almaktadır.

Devlet Övünç Madalyası, yurt içinde veya dışında gösterilen sorumluluk, görev anlayışı, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalar sonucunda Türkiye ve Türk Milleti adına gurur kaynağı olan kişilere verilmektedir.

İstiklal Madalyası pirinçten yapılma oval şeklinde bir madalyadır. Diğer yandan İstiklal Madalyası'nın mirasçılara intikal süreci hakkında da bilgi verilmiş: İstiklal Madalyasını alan kişinin vefatı durumunda, madalya önce erkek çocuğuna, sonra kız çocuğuna, ardından anne-babasına, daha sonra ise eşine geçer.

1005 sayılı İstiklal Madalyası, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında yararlılık gösteren askerlere, sivillere, milletvekillerine, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas kongrelerine katılanlara verilen bir madalya türüdür.

İstiklal Madalyası'nın toplamda yaklaşık 10.000 adet sahibi olduğu belirtilmiş. İstiklal Madalyası sahiplerine verilen haklar arasında Devlet Demiryolları ve Denizcilik Bankasının iç hatları vasıtalarında subaylar için I. mevki, diğerleri için II. mevki, belediye vasıtalarında ise ücretsiz seyahat imkanı bulunmaktadır.
 
Geri
Üst