AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gumus dugme bitkisi ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Gümüş düğme bitkisi ne işe yarar?​

Gümüş düğme bitkisi, ferrik, oksijen, hidroksil ve peroksinitratlar gibi serbest radikalleri parçalayabilen bilinen bir antioksidandır. Partenolit tükenmiş ateş, C Vitamini’nden daha güçlü bir antioksidandır. İnsan hücrelerinde sigara dumanının neden olduğu oksidatif hasara karşı korunmuştur.

Feverfew ekstresi nedir?​

Feverfew ekstresi nedir?
Koyungözü (ç.n.: İngilizce’de feverfew) kelimesi, Latince’deki febris (ateş) kelimesinden ve fugure (kovmak) kelimelerinden gelir. Koyungözü gerçekten de yüzyıllar boyunca ateş gibi rahatsızlıkların yanı sıra migren tedavisinde kullanıldı. Yunanlılar koyungözünü ateş düşürme haricinde de kullandılar.

Gümüş düğme bitkisi nerede yetişir?​

Gümüşdüğme (Tanacetum parthenium) (Sinonimi: Chrysanthemum parthenium (L.) Bernh.) Asteraceae familyasından ülkemizde 23 endemik olmak üzere 69 takson ile temsil edilen Tanacetum (Pireotları) cinsinin bir üyesidir. Doğal olarak Avrupa, Asya’nın kuzey kısımları ve Kuzey Amerika’da yetişir.

Gümüş düğme kapsülü ne işe yarar?​

Gümüş düğme kapsülü ne işe yarar?
Kireçlenmeyi çözer ve engeller. Sinüzit ve migren ağrısını dengeler. Ağrı kesici etkisi sayesinde, vücudunuzda ağrı hissetmezsiniz.
Tanacetum Parthenium nasıl kullanılır?​
Çiçekleri kurutularak böcek kovucu olarak kullanılır. Bitkiden elde edilen yağ parfüm yapımında kullanılır.

Veba otu kürü nasıl yapılır?​

Veba otu kürü nasıl yapılır?
Kullanım Şekli – Yaprak Kompresi : Yıkanan taze yapraklar, tahta bir tablanın üstünde merdane ile ezilerek lapa haline getirilir, hasta bölgenin üstüne yatırılır ve 1-2 saatte bir yenilenir.

Ateş otu nedir?​

Bilimsel adı Papaver Rhoeas olan gelincik otu; Mayıs- Ağustos ayları arasında kırmızı çiçekler açan, kırlarda buğday tarlalarında ve ekilmemiş topraklarda yetişen bir bitkidir. Halk arasında ateş otu olarak da bilinen gelincik otu, şifalı bir bitki olduğu için birçok faydası vardır.

Magem kapsül ne işe yarar?​

Magem kapsül ne işe yarar?
Magem kapsül içerisinde bulunan doğal bitkilerle kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar. Özellikle kediotu, rezene, melisa, sarı kantaron, lavanta ve mayıs papatyası daha sakin hissetmenize yardımcı olabilir.

Veba otu nerede bulunur?​

Kirli beyazdan açık pembeye kadar değişebilen çiçekleri, sapın en ucunda, bir salkım biçiminde açarlar. Yetiştirildiği Yerler : Irmak, dere ve orman kıyılarında yetişir.

Fesleğen migrene iyi gelir mi?​

Fesleğen migrene iyi gelir mi?
Fesleğen Yağı: Fesleğen yağı da migren için oldukça iyi bir bitkisel çözümdür. Eğer migren ataklarınız arttıysa bu günlük yaşantınızı oldukça etkileyecektir. Fesleğen yağının pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle fesleğen yağı stresi azalttığı gibi migren hastalığına da iyi gelmektedir.
Bağla otu nedir?​
Eski tıp kitaplarında adı sıkça geçen bitki, halk arasında sinirli yaprak, bağa yaprağı veya ateş yaprağı gibi isimlerle anılır. Sinir otunun dar yapraklı ve büyük yapraklı iki türü vardır. 40 santimetreye kadar büyüyebilen sinir otunun her iki türü de benzer özelliklere sahiptir.

Magem nedir?​

Magem nedir?
Gazimağusa’nın incisidir MAGEM. 2007 yılında büyük umutlarla kurulan Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) önüne koymuş hedeflere adım adım ulaşmaya devam ediyor. 1600’ü aşkın genç üyeyle 46 farklı dalda faaliyetlerini sürdüren MAGEM, tüm salon sporlarında da faaliyetlerine devam ediyor.

Gümüş düğme bitkisi, antioksidan özelliklere sahip bir bitkidir ve çeşitli serbest radikalleri parçalayabilen ferrik, oksijen, hidroksil ve peroksinitratlar gibi bileşikleri içerir. Bu özelliği sayesinde oksidatif hasara karşı koruma sağlayabilir. Partenolit içeren gümüş düğme bitkisi, C vitamini gibi antioksidanlardan daha güçlü olabilir. Aynı zamanda, insan hücrelerinde sigara dumanı gibi faktörlerin neden olduğu oksidatif hasara karşı koruyucu etkisi de bulunmaktadır.

Feverfew ekstresi ise koyungözü bitkisinden elde edilen bir ekstredir. Koyungözü kelimesi, Latince kökenli olup ateşi uzaklaştırmak anlamına gelir. Yıllar boyunca ateşle ilişkili rahatsızlıkların yanı sıra migren tedavisinde kullanılmıştır. Yunanlılar da koyungözünü ateş düşürmenin yanı sıra farklı amaçlar için kullanmışlardır.

Gümüş düğme bitkisi, Tanacetum parthenium adıyla bilinir ve Asteraceae familyasından gelir. Ülkemizde 23 endemik türü bulunan Tanacetum cinsinin bir üyesidir. Doğal olarak Avrupa, Asya'nın kuzey bölgeleri ve Kuzey Amerika'da yetişir.

Gümüş düğme kapsülleri genellikle kireçlenmeyi önlemeye yardımcı olur, sinüzit ve migren ağrılarını dengeleyebilir. Ağrı kesici etkisiyle vücuttaki ağrıları azaltmaya yardımcı olabilir.

Tanacetum Parthenium bitkisi genellikle böcek kovucu olarak kullanılmak üzere çiçekleri kurutularak ya da yağ elde edilerek parfüm yapımında kullanılabilir.

Veba otu, taze yaprakların ezilerek hasta bölgeye uygulandığı bir kompres yöntemiyle kullanılabilir. Bu bitkinin yaprakları genellikle irmak, dere ve orman kıyılarında bulunur.

Fesleğen yağı, migren için doğal bir çözüm olarak kullanılabilir ve stresi azaltıcı etkilere sahip olabilir. Migren rahatsızlığına iyi geldiği bilinmektedir.

Bağla otu, sinir otu olarak da bilinir ve çeşitli faydalara sahip bir bitkidir. Sinir otunun farklı türleri bulunmaktadır ve genellikle halk arasında sinirli yaprak veya bağa yaprağı olarak anılır.

Magem kapsülleri, içerdikleri doğal bitkiler sayesinde sakinleştirici etkilere sahip olabilir. Kediotu, rezene, melisa, sarı kantaron, lavanta ve mayıs papatyası gibi bitkilerle hazırlanabilir ve kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilir.

Fesleğen migren için faydalı olabilir ve migren ataklarını azaltıcı etkilere sahip olabilir.

Magem, Gazimağusa'nın Gençlik Merkezi'ni ifade eder. Faaliyetlerinde gençlere yönelik sportif ve kültürel etkinlikler bulunmaktadır.

Geri