Gumruk beyannamesi nin transit islemlerinde kullanilmasi halinde beyannamenin uzerindeki hangi kutularin tamamiyla doldurulmasi zorunludur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
235.853
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gümrük beyannamesi nin transit işlemlerinde kullanılması halinde beyannamenin üzerindeki hangi kutuların tamamıyla doldurulması zorunludur?​

Gümrük Beyannamesi’nin transit işlemlerinde kullanılması halinde, beyannamenin üzerindeki tüm yeşil kutuların doldurulması zorunludur. Transit rejiminde 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 15, 17, 18, 19, 21, 25, 27, 31, 32, 33, 35, 38, 40, 44, 50, 52, 53, 55, 56 nolu kutular doldurulur.

Beyannamede ex ne demek?​

Bu numara, içinde bulunulan yılın son iki hanesini, gümrük idaresinin kodunu, yapılan işlemin ithalat (IM) veya ihracat (EX) olarak türünü ve tescil sıra numarasını içerir. Gümrük beyanınızın bu şekilde gümrük idaresi kayıtlarına aktarılmasına “beyanname tescili” denir.
Beyannamede istatistiki kıymet nasıl hesaplanır?
Çözüm: Beyannamenin İstatistiki Kıymeti=GV Matrahı / Günün USD Kuru üzerinden hesaplanmaktadır.

DG beyannamesi nedir?​

BİLGE “DG” kodlu giriş beyannamesi formatında bir beyanname formu kullanılmak suretiyle, her bir eşyanın cins, nevi, niteliği, miktar ve kıymeti, alıcı/gönderici adı ve adresinin yer aldığı bir liste ve varsa faturaları eklenmek suretiyle beyanda bulunulmaktadır.

Beyannamede istatistiki kıymet nedir?​

İthalat İstatistikleri ithalat beyannamelerinin 46 nolu” İstatistiki kıymet” hanesinden alınmaktadır. Bu hane ithal eşyasının kıymeti, uluslararası taşıma ücreti ve sigorta toplamının dolar cinsinden ifadesi olan CIF kıymet hanesidir.
Gümrük vergisi tarhına esas olan kıymet ne demek?
Malın gümrük vergisi tarhına esas olan kıymeti ise 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 23-31 inci maddelerinde düzenlenmiştir. Özet olarak ifade etmek gerekirse gümrük vergisi tarhına esas olan mal değeri, gümrük beyannamesinin tescil edildiği gün itibariyle (Gümrük Kanunu Md 181/2) bu malın ithalatçıya maliyetidir.
Cevap: Transit Rejimi, ithalat vergileri ve ticaret politikası önlemlerine tabi tutulmayan serbest dolaşıma girmemiş ve ihracatla ilgili gümrük işlemleri tamamlanmış eşyanın gümrük gözetimi altında Türkiye Gümrük Bölgesi içindeki bir noktadan diğerine taşınmasına uygulanır.
İhracatta gümrük mevzuatı uyarınca doldurularak ilgili ihracatçı birliği tarafından onaylanmasından sonra gümrük idaresine sunulan belgedir.
 
Geri
Üst