AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gülten dayıoğlu'nun kişisel özellikleri nedir?

SoruCevap

Yeni Üye
Gülten dayıoğlu'nun kişisel özellikleri nelerdir?

Gülten Dayıoglu Kimdir ?

1935 yılında Kütahya nın Emet ilçesinde doğdum . Öğrenimimin bir bölümünü Anadolunun çeşitli yerlerinde yaptım. İstanbulda Atatürk Kız Lisesini bitirdim. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudum.. On beş yıllık hizmetten sonra 1977 yılında istifa ederek öğretmenlikten ayrıldım. Halen yoğun biçimde yazmayı sürdürmekteyim.
Dışardan sınavlara girerek ilkokul öğretmeni oldum

Yazma eylemi paralelinde, Türkiye'nin dört bir yanında , Okullar, Sivil Toplum Örgütleri , çeşitli kültür kuruluşları , Belediyeler vb . tarafından düzenlenen söyleşi ve imza günlerine katılarak, okuyucularımla buluşuyorum. Ülke çapında ,Eğitim Fakültelerinde eserlerim doktora tezlerine konu olmakta.

Roman, öykü, radyo televizyon oyunları yanında, yurtdışındaki işçi çocuklarının eğitim ve öğretim sorunları ile ülkemizdeki ilköğretim düzenini irdeleyen araştırmalarım var . 1965den beri zaman zaman bu konuları CUMHURİYET : ( 1965-1967) ve MİLLİYET: (1967.....87..) gazetelerinde yazdım. Halen çeşitli dergilerde söyleşilerim yayınlanmakta.

Yurtiçi ve yurtdışında katıldığım çeşitli oturumlarda, eğitim öğretim sorunları ve ÇOCUK-GENÇLİK EDEBİYATI ile ilgili olarak ,kırka yakın bildiri sundum .

İlkokul Üçüncü sınıfta ,öğretmenimin yazarlık yeteneğimi saptamasıyla, yazma bilinci edinmeye başladım . On beş yaşımdayken, bir öyküm, Afyon'da yerel bir gazetede (1950) yayınlandı. İlk kitabımın basımı, 1963 yılında gerçekleşti. BAHÇIVANIN OĞLU adıyla okuyucuya sunulan bu kitabı, çocuklar için hazırlamıştım. O zamandan bu yana (1963-2007) kesintisiz olarak , yeni baskılarla kuşaktan kuşağa hizmet veren Yetmiş bir kitap yazdım. Bu eserler, 7 -18 yaş arası , çocuk ve gençlik düzeyine göre hazırlanmış ,öykü ve romanlarla gezi kitaplarından oluşmaktadır. Ayrıca yayınlanmış ya da yayına hazır, yirmiyi aşkın radyo ve televizyon oyununa sahibim.

Evliyim . Yüksek öğrenimlerini tamamlayıp(Avukat) hayata atılmış iki oğlum ve üç torunum var. Eserlerimin bir bölümü ,çeşitli kurumlarca ödüllendirildi. Bir bölümü de yabancı dillere çevrildi. Lisede edindiğim Fransızca yanında, ülkemizde ve İngilterede katıldığım dil kurslarında, orta derecede İngilizce öğrenmiş bulunuyorum.

Gülten Dayıoğlu resmi sitesinden alıntıdır

Geri