AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gulseren Dayioglu Kimdir?

Editör

Yeni Üye

Gülseren Dayıoğlu Kimdir?​

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı’nın unutulmaz isimlerinden Gülten Dayıoğlu, 1935 yılında Kütahya’nın Emet ilçesinde dünyaya gelmiştir. Gülten Dayıoğlu, liseyi Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Üniversite öğrenimi için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne gitmiştir fakat okulu tamamlamamıştır.

Gülten Dayıoğlu Kimdir ve Eserleri Nelerdir?​

Gülten Dayıoğlu 15 Mayıs 1935 yılında Kütahya’da dünyaya geldi. İstanbul’da Atatürk Kız Lisesinde okudu. Bir dönem hukuk fakültesinde okudu. Daha sonra dışarıdan bitirme sınavlarına girerek ilkokul öğretmeni oldu. 15 yıl bu mesleği yaptıktan sonra görevinden ayrıldı.
Dosto Yeski kimdir?​
Dinle (yardım·bilgi); d. 11 Kasım 1821, Moskova – ö. 9 Şubat 1881, Sankt-Peterburg), Rus roman yazarıdır. Çocukluğu sarhoş bir baba ve hasta bir anne arasında geçiren Dostoyevski, annesinin ölümünden sonra Petersburg’daki Mühendis Okulu’na girdi.

Gulten Dayioglu nerelidir?​

Gulten Dayioglu nerelidir?
1935 yılında Kütahya’nın Emet ilçesinde doğdu. Çocukluğunun büyük bir kısmını Emet ilçesinde geçirdi. İlkokulun ilk üç sınıfını Emet’in Örencik Köyü’nde, daha sonra Kütahya 30 Ağustos İlkokulu’nda okuyarak İstanbul’a yerleştikten sonra Nişantaşı İlkokulu’nda bitirdi.

Insancıklar konusu ne?​

Insancıklar konusu ne?
İnsancıklar, mektup-roman tarzında kaleme alınmış kısa ve toplumsal içerikli bir romandır. Dostoyevski’nin acıma duygusu daha bu ilk eserinde bile belirgindir. Roman, yaşlı bir katibin küçük bir kıza olan aşkını ve bu kıza karşı gösterdiği saygınlık çabalarını konu alır.

Gülten Dayıoğlu kimdir Edebi Kişiliği?​

Romanlar, öyküler, radyo ve televizyon oyunları yazdı. Yurtdışındaki işçi çocuklarının, eğitim ve öğretim sorunlarıyla ülkemizdeki ilköğretim düzenini irdeleyen araştırmalar yaptı. 1965’ten beri, zaman zaman bu konuları, Cumhuriyet (1965-1967) ve 1967’den sonra da Milliyet gazetesinde kaleme aldı.

Gülten Dayıoğlu kimdir wikipedia?​

Yaşamı 1935 yılında Kütahya’nın Emet ilçesinde doğdu. Çocukluğunun büyük bir kısmını Emet ilçesinde geçirdi. İlkokulun ilk üç sınıfını Emet’in Örencik Köyü’nde, daha sonra Kütahya 30 Ağustos İlkokulu’nda okuyarak İstanbul’a yerleştikten sonra Nişantaşı İlkokulu’nda bitirdi.
Gülten Dayıoğlu kaç çocuğu var?​
Murat DayıoğluCemal DayıoğluGülten Dayıoğlu/Çocukları

Gülter Dayıoğlu, Türk edebiyatının sevilen yazarlarından biridir. 15 Mayıs 1935 tarihinde Kütahya'nın Emet ilçesinde doğmuştur. Lise eğitimini Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamlamış, ancak üniversite eğitimini yarıda bırakmıştır. Eğitimine devam etmeden önce dışarıdan ilkokul öğretmenliği sınavlarına girerek bu mesleği yapmıştır. Daha sonra edebiyata yönelen Dayıoğlu, romanlar, öyküler, radyo ve televizyon oyunları yazmıştır.

Gülten Dayıoğlu'nun eserleri genellikle çocuklar ve gençler üzerine odaklanmıştır. Yurtdışındaki işçi çocuklarının eğitim sorunlarıyla ülkemizdeki ilköğretim düzenini konu alan araştırmaları bulunmaktadır. Ayrıca Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde de yazılarına yer vermiştir.

Gülten Dayıoğlu'nun Wikipedia'daki bilgilerine bakıldığında, çocukluğunu Emet ilçesinde geçirdiği ve Nişantaşı İlkokulu'nu bitirdiği belirtilmektedir. Ancak kaç çocuğu olduğuna dair net bir bilgi verilmemektedir.

Güzelen Dayıoğlu'nun başarılı kariyeri ve edebi kişiliği, Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olmasını sağlamıştır. Kitapları genellikle çocuklar ve gençler arasında sevilerek okunmaktadır.

Geri