- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 230.241
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gülme terapisi ne işe yarar?
Kahkaha terapisinin fizyolojik yararları; nefes alıp vermeyi arttırır, kasları gevşetir, stres hormonlarının düzeyini azaltır, dolaşımı ve immün sistemi uyarır, ağrı eşiği ve ağrıya toleransı arttırır, zihinsel fonksiyonu güçlendirir (Ripoll ve Casado 2010). Kahkahanın psikolojik etkilerinin olduğu da saptanmıştır.Gülmek insanı iyileştirir mi?
Gülmek organlarınıza enerji verir. Gülmek kan akışını iyileştirir, stres hormonlarını kontrol eder ve biraz egzersiz sağlar. Ayrıca gülmenin kalp, beyin ve akciğerler gibi organlara bir uyanış çağrısı sağlamasıyla harekete geçmesi için uyarmış olur.Kahkaha neden atılır?
Bedenimizin verdiği bu doğal rahatlama tekniği aslında bedensel, fiziksel ve ruhsal sağlığımız açısında da destekleyicidir ve hayatımıza her alanda olumu birçok katkısı vardır. Kahkaha sayesinde beynimize daha fazla oksijen gider. Kan basıncımız azalır. Kaslarda rahatlama hissederiz.
Gülmek bize ne kazandırır?
Gülmek, konsantrasyonu ve yaratıcılığı arttırırken, daha sağlıklı düşünmenize ve detaylara odaklanmanıza yardımcı olur. Eğer kafanız çok doluysa, sizi bol bol güldürecek bir film ya da dizi izleyebilir, bir şeyler okuyabilirsiniz.
Kahkaha Yogası ne işe yarar?
Kahkaha yogası, kahkaha egzersizleri ile nefes tekniklerinden oluşan, bedene daha fazla oksijen alınmasına ve kişinin kendisini daha enerjik ve daha sağlıklı hissetmesine yardımcı olan bir tekniktir.Kahkaha tufanı ne anlama gelir?
Toplu olarak atılan kahkaha.Gülmek insanı gençleştirir mi?
Gülmek yüz kırışıklıklarını arttırmaz. Aksine gülmek yüzdeki kasların çalışmasını sağlar böylece ilerleyen yaşlarda daha az kırışıklığınız olur.
Kahkaha atmak zararlı mı?
Kalp damar sistemi üzerindeki etkileri arasında, kahkahanın kan basıncı üzerindeki etkisiyle geçici bilinç kaybına neden olabilmesi (gülmekten bayıldım), daha tehlikeli olarak da kalp atımlarını tetikleyen elektriksel akımlarda ve kalp ritminde bozulmalar hatta kalp krizlerine yol açabilmesi sayılıyor.