Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
12 yaprak güllaç
2 litre+2su bardağı süt
3 su bardağı şeker
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak süt ve şekeri ısıtalım ne çok soğuk olmalı ne de çok sıcak olmalı.
Daha sonra dikdörgen borcama birinci güllaç yaprağını kırarak yerleştirelim ve üzerine ısıttığımız sütü yavaş yavaş dökelim.
Bütün güllaç yapraklarına birebir süreci uygulayalım.
Son olarak kalan sütün tamamını güllacımızın üzerine dökelim.
En az iki saat buzdolabında bekletelim. Güllacımız servise hazırdır. Afiyet olsun
Püf noktası: Şayet sütünüz soğuk olursa güllacınız ıslanmaz ve sert kalır fakat çok sıcak olursada hamur olur o yüzden sütünüz ne çok sıcak olmalı ne de çok soğuk
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
12 yaprak güllaç
2 litre+2su bardağı süt
3 su bardağı şeker
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak süt ve şekeri ısıtalım ne çok soğuk olmalı ne de çok sıcak olmalı.
Daha sonra dikdörgen borcama birinci güllaç yaprağını kırarak yerleştirelim ve üzerine ısıttığımız sütü yavaş yavaş dökelim.
Bütün güllaç yapraklarına birebir süreci uygulayalım.
Son olarak kalan sütün tamamını güllacımızın üzerine dökelim.
En az iki saat buzdolabında bekletelim. Güllacımız servise hazırdır. Afiyet olsun
Püf noktası: Şayet sütünüz soğuk olursa güllacınız ıslanmaz ve sert kalır fakat çok sıcak olursada hamur olur o yüzden sütünüz ne çok sıcak olmalı ne de çok soğuk
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı