AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gullac

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Gullac Tarifi İcin Malzemeler

*8 yaprak gullac
*1 litre sut
*1,5 su bardağı şeker
*1 paket vanilin
*1,5 su bardağı kırılmış fındık
*İsteğe bağlı suslemek amaclı Antep fıstığı, kiraz

Gullac Tarifi Yapılışı
1
*Sutu ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz Şekerler eriyene kadar karıştırıp ısıtıyoruz
*Şeker eridiğinde sutun sıcaklığı eli yapmayacak kadar ılık olacak şekilde soğumasını bekleyelim Cok sıcak olursa yapraklar hamur olur
*Gullac yaprağını parlak tarafı yukarı gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim Şekerli sut karışımından 1 kepce alıp her yanı ıslak olacak şekilde ıslatalım
*Yumuşadıktan sonra 2 yaprağıysa aynı şekilde bu şekilde 5 yaprağı ıslatalım fındıkları icine yayalım Sonra 3 yaprağına aynı şekilde ıslatalım
*Uzerini istediğimiz şekilde susleyelim Ben suslemek icin Antep fıstığı ve kiraz kullandım
*Soğuyana kadar beklesin sonrasında dolapta mumkunse 2 saat kadar dinlendirelim afiyet olsun
 
Geri
Üst