AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güllaç Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
100 gram güllaç
3.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Fındık
Üzeri için;
Nar
Fıstık tozu

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, şeker ve vanilyayı geniş tenceremize dökelim, kısık ateşte, şeker eriyince altını kapatalım.
Güllaçları yerleştirip, her katına süt dökelim, yarısına gelince ortasına fındık serpiştirelim, tekrar yapraklara süt dökerek, yapraklar bitene kadar devam edelim.
Kalan sütü üzerinde gezdirelim ve buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Üzerini nar ve fıstık tozu ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Not: Süt kaynar olmayacak, ılık olmalı.

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst