AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güllaç Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
6 yaprak güllaç
250 gram şeker
Antep fıstığı
Fındık

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ve şekeri tencerede kaynatınız.
Kaynayan sütün altını kapatıp, ılımaya bırakın.
Kare borcama güllaçların parlak yüzleri üste bakacak halde parçalayarak koyun, her katını süt ile ıslatın.
3. Katın sonunda çekilmiş fındıkları ortaya çokça serpin ve katları çıkmaya süt ile ıslatmaya devam edin.
Bittiğinde streçleyip, dolaba soğumaya bırakın.
1 saat sonra dolaptan aldığınızda dilimleyerek üzerine antep fıstığı serpin servise hazır. Afiyet olsun.
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst