AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güllaç (Ramazan’ın Baş Tacı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güllaç (Ramazan’ın Baş Tacı) Tanımı İçin Malzemeler
4 adet güllaç yufkası
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 kase ince kırılmış fındık içi
Süslemesi için
1 adet kivi
9 adet çiğ badem

Güllaç (Ramazan’ın Baş Tacı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye süt ve toz şeker alınır.
Toz şeker eriyene kadar süt ocakta ısıtılır.
Bir kaba evvel yufka sonra süt gelecek halde iki kat yerleştirilir.
Fındık içi serpildikten sonra tıpkı süreçler tekrarlanır.
Buzdolabında 1 gece bekletilir.
Üzeri kivi ve çiğ badem ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsunn
Güllaç (Ramazan’ın Baş Tacı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst