Gulhatmi hangi iklimde yetisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
207.943
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gülhatmi hangi iklimde yetişir?​

Ülkemizde park ve bahçelerde sıkça yetiştirilen bir ağaç türüdür. Akdeniz iklimine çok uygundur. Kış aylarında yapraklarını döker ve ilkbahar aylarında yeniden yaprak çıkardıktan sonra çiçeklenmesi biraz zaman alır. Sonbaharda ise ısı elverişsiz olana kadar sürekli çiçek açar.
Hatmi çiçeği türkiyede nerede yetişir?
Manisa’nın Demirci ilçesinde doğada yetişen çitlembik, hatmi çiçeği ve papatya gibi tıbbi aromatik bitkiler, yöre halkına kazanç kapısı oldu. Ege’yi İç Anadolu’ya bağlayan geçiş güzergahında bulunan Demirci, ormanları, tabiatı, bitki örtüsü ve yaylalarıyla dikkati çekiyor.
Gülhatmi ne zaman ekilir?
Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-22 derecedir. Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde bekletilmelidir.

Hatmi çiçeği hangi mevsimde yetişir?​

Hatmiler ilkbahar ortasından itibaren veya yazın başlayarak uzun bir gövde üzerinde çiçekler açar. Çiçek açan uzun gövde genelde 1 – 1.5 metre kadar olup toprağın yapısına ve sulama durumuna göre 2 metreyi geçer. Ve hatta 5-6 metre bile uzarlar.
Hatmi çiçeğinin başka ismi var mı?
Halk arasında deve gülü, hire, silindir çiçeği ve gülhatmi gibi isimlerle de anılan hatmi çiçeği, yetişmek için olumlu şartları bulduğunda 2-2,5 metrelere kadar çıkabiliyor.
Gül hatmi çiçeği nasıl çoğaltılır?
Oluşturulan her bir tohum ocağına 2-3 tane tohum atılması gerekir. Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına gömülmelidir. Hatmi çiçeği tohumları 21-28 günlük sürenin sonunda çimlenir. Çimlendirme toprağının ise çok sulu olmaması ve hafif nemli olması gerekir.
Hatmi çiçeği ne zaman çiçek açar?
Çiçek açması Hatmiler ilkbahar ortasından itibaren veya yazın başlayarak uzun bir gövde üzerinde çiçekler açar. Çiçek açan uzun gövde genelde 1 – 1.5 metre kadar olup toprağın yapısına ve sulama durumuna göre 2 metreyi geçer. Ve hatta 5-6 metre bile uzarlar.
 
Geri
Üst