Gülen Yüzler Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 yaş maya
1 kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
500 gram quark ( Türkiye’de yoğurt kullanın)
1 yumura
1,100-1,200 kg un
Üzerine sürmek için:
150 gram yağlı beyaz peynir
200 gram kaşar peyniri
5 yumurta ( benim kullandığım yumurtalar büyük olduğu için 4 tane kullandım)
Zeytin
2 kırmızı dolmalık biber
Gülen Yüzler Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru geniş bir kapta tüm gereçlerini ekleyin ve yeterlice yoğurun, üzerini nemli bez ile örtün ve 30 dakika mayalandırın.
Akabinde mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayın ve üzerlerini örtün.
Kaşar peynirini rendeleyin, beyaz peyniri elinizle parçalayın ve beş yumurta ekleyerek çatal ile güzelce karıştırın.
Bezeleri sıvı yağ yardımı ile parmaklarınızla kahve tabağı büyüklüğünde açın ve bir kaşık peynirli harçtan koyup üzerine dağıtın.
Biberleri ortadan bir kez kesin ince ince dilimleyin. Hamurlara zeytinler ile iki göz ve bir biber ile ağız yapıp fırına sürün.
Evvelden ısıtılmış fırında 200°’de alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirin.
Gülen Yüzler Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yaş maya
1 kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
500 gram quark ( Türkiye’de yoğurt kullanın)
1 yumura
1,100-1,200 kg un
Üzerine sürmek için:
150 gram yağlı beyaz peynir
200 gram kaşar peyniri
5 yumurta ( benim kullandığım yumurtalar büyük olduğu için 4 tane kullandım)
Zeytin
2 kırmızı dolmalık biber
Gülen Yüzler Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru geniş bir kapta tüm gereçlerini ekleyin ve yeterlice yoğurun, üzerini nemli bez ile örtün ve 30 dakika mayalandırın.
Akabinde mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayın ve üzerlerini örtün.
Kaşar peynirini rendeleyin, beyaz peyniri elinizle parçalayın ve beş yumurta ekleyerek çatal ile güzelce karıştırın.
Bezeleri sıvı yağ yardımı ile parmaklarınızla kahve tabağı büyüklüğünde açın ve bir kaşık peynirli harçtan koyup üzerine dağıtın.
Biberleri ortadan bir kez kesin ince ince dilimleyin. Hamurlara zeytinler ile iki göz ve bir biber ile ağız yapıp fırına sürün.
Evvelden ısıtılmış fırında 200°’de alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirin.
Gülen Yüzler Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı