AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gul yapraklarindan nasil parfum yapilir?

Editör

Yeni Üye

Gül yapraklarından nasıl parfüm yapılır?​

Gül yaprakları ile parfüm nasıl yapılır? Artık evde kolay parfüm yapımı için kolları sıvayabilirsiniz! İlk adım olarak büyük cam kavanozun içerisine gül yapraklarımızı koyup üzerine votka döküyoruz. İkinci adım; kapağını kapatıp ve serin ve karanlık bir yerde 1 gün bekletiyoruz.

Çiçeklerden krem parfüm nasıl yapılır?​

Çiçeklerden krem parfüm nasıl yapılır?
- Adım 1: Yaprakların Hazırlanması Çiçek kokulu parfüm yapımındaki ilk adım parfüme kokusunu verecek olan yaprakların hazırlanması oluyor.
- Adım 2: Çiçekleri Bekletin. İkinci aşamada ise çiçekleri bekletmek yer alıyor.
- Adım 3: Suyun Hazırlanması
- Adım 4: Parfümün Hazırlanması

Evde Gülden parfüm nasıl yapılır?​

Artık evde kolay parfüm yapımı için kolları sıvayabilirsiniz! İlk adım olarak büyük cam kavanozun içerisine gül yapraklarımızı koyup üzerine votka döküyoruz. İkinci adım; kapağını kapatıp ve serin ve karanlık bir yerde 1 gün bekletiyoruz. Tam 24 geçtikten sonra büyük bir kaşıkla karıştıp steril suyu ekliyoruz.

Kokulu kremler nasıl yapılır?​

Kokulu kremler nasıl yapılır?
İki mucize bir arada: Lavanta ve naneli vücut kremi Cam ve kapaklı bir kase ya da kavanoza 4 yemek kaşığı yağı ekleyin. İçine 10 damla lavanta yağı ve 10 damla nane yağı ekleyip iyice karıştırın. Dilerseniz bu karışıma yarım çay kaşığı kuru lavanta ekleyebilirsiniz. Aromasını artırır, böylece kokusu daha kalıcı olur.

Evdeki malzemelerle parfüm nasıl yapılır?​

Evde Parfüm Yapımı Öncellikle taze toplanmış olan çiçek yapraklarını cam şişeye doldurmalısınız. Ardından içerisine alkolü ekleyerek birkaç gün dinlenmeye bırakıyorsunuz. Bu yolla çiçeklerin esansı ortaya çıkacaktır. Son olarak esans kazanmış olan alkolü süzüp, diğer yağlar ile karıştırıyorsunuz.

Doğal vücut kremi nasıl yapılır?​

Doğal vücut kremi nasıl yapılır?
Yapılışı: 100 gr Shea yağı, mango yağı veya kako yağını benmari usulü eritin. Ocaktan alınca içine 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 10 damla tatlı badem yağı, 10 damla jojoba yağı ve kokusunu sevdiğiniz herhangi bir esans yağdan 10 damla ekleyin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın.

Gül ile parfüm nasıl yapılır?​

Öncellikle taze toplanmış olan çiçek yapraklarını cam şişeye doldurmalısınız. Ardından içerisine alkolü ekleyerek birkaç gün dinlenmeye bırakıyorsunuz. Bu yolla çiçeklerin esansı ortaya çıkacaktır. Son olarak esans kazanmış olan alkolü süzüp, diğer yağlar ile karıştırıyorsunuz.

Esans nasıl yapılır?​

Esans nasıl yapılır?
Esans yapılırken bitkilerin çiçek, meyve ve kök kısımlarında bulunan kokulu uçucu yağlar, % 96’lık alkolde çözündürülür. Elde edilen bu çözelti damıtılarak esans haline getirilir. Tüm bu uğraşılar da onu değerli kılar.

Doğal çiçeklerle parfüm nasıl yapılır?​

Gül kokusu nasıl elde edilir?​

Gül kokusu nasıl elde edilir?
İlk yöntem prensip olarak oldukça basittir. Gül yaprakları sıcak, ancak kaynama derecesinde olmayan (90 °C civarında) suya konur ve bir süre bekletilir. Bu işlemde kuru veya yaş gül yaprakları kullanılabilir. Yaprakların süzülmesiyle gül yapraklarının renginde, hoş kokuya sahip bir ürün elde edilir.

Gül Esansi nasil yapilir?​

Gül yağının oluşturulması için öncelikle bitkiler orta şiddetteki buhardan geçer. Buhardan geçmesindeki amaç bitkinin kokulu kısmının alınmasıdır. Elde edilen kokulu buharın soğuması için beklenir ve meydana gelen su karışımından yağ süzülür. Oldukça zahmetli olan gül yağı yapımı için çok fazla gül yaprakları ister.

El yapımı gül suyu nasıl yapılır?​

El yapımı gül suyu nasıl yapılır?
Yapılışı
- Su ve gül yapraklarını küçük bir tencerede karıştırın.
- Üzerini kapatarak ateşi açın, kaynamaya başladıktan sonra ateşi en kısık ayara düşürün.
- Gül yapraklarının rengi hafifleyene, şeffafa yakın bir hale gelene kadar bekleyin.
- Kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Gül yapraklarından parfüm yapımı oldukça keyifli ve doğal bir süreçtir. İşte adım adım gül yapraklarından parfüm yapımı:

1. İhtiyacınız olan malzemeler: Taze gül yaprakları, votka veya alkol, cam kavanoz veya şişe.

2. Büyük bir cam kavanozun içerisine taze gül yapraklarını doldurun.

3. Üzerine votka veya alkol dökerek gül yapraklarını kaplayacak şekilde kavanozu doldurun.

4. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde 1 gün bekletin. Bu süre içinde gül yapraklarının kokusu alkol veya votkaya geçecektir.

5. 1 gün sonra kavanozu açıp içine bir miktar steril su ekleyin. Bu adımla parfümünüzü seyreltebilir ve istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

6. Karışımı bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın ve ardından cam bir şişeye boşaltın.

7. Parfümünüzü kullanıma hazır hale getirdikten sonra istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Gül yapraklarından yapılan parfüm hem doğal hem de kişisel bir dokunuş sağlar. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu adımları takip ederek kendi gül kokulu parfümünüzü yaratabilirsiniz. Ayrıca, gül esansı elde etmek için gül yapraklarını buharlaştırarak yağını toplayabilir ve farklı uygulamalarda da kullanabilirsiniz. Keyifli denemeler! 🌹🌿

Geri