AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gul yapraklari neden kurur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.501
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gül yaprakları neden kurur?​

Gül yapraklarına bırakılan yumurtalardan 10 gün sonra yavrular çıkmaya başlar. Yavru örümcekler beslendikleri yaprakları sarartarak yaprak dökülmesine neden olurlar. Temmuz ve ağustos aylarında çok hızlı çoğalan kırmızı örümcekler gül yapraklarına çok fazla zarar verirler.

Güllerde külleme ne iyi gelir?​

Güllerde külleme ne iyi gelir?
Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.

Kuruyan gül ağacı nasıl canlandırılır?​

Kuruyan gül ağacı nasıl canlandırılır?
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Gül yaprakları neden delik delik olur?​

Daha büyük dolu taşlar, bir gülün tamamen dökülmesine neden olabilir ve bastonları da kırabilir. Çoğu zaman, gül yaprakları üzerindeki yapraklar delikli olduğunda, böcek zararlıları suçlanır. İşte en sık görülen suçlular: Kesici arılar, bazı gül goncalarının yapraklarında yarım ay şeklinde çentikler yapar.

Saksıdaki gül neden kurur?​

Saksıdaki gül neden kurur?
Gül Neden Kurur: Güllerde Külleme Hastalığı Güllerin iyi bir şekilde çiçek açmamasının veya kurumasının en yaygın nedenlerinden biri de külleme hastalığıdır. Gül küllemesi, Podosphaera pannosa mantarının neden olduğu bir gül hastalığıdır. Büyüme mevsimi boyunca hastalıklı yaprakları kesin.

Gül kaç günde bir sulanır?​

Gül kaç günde bir sulanır?
Gül çiçeği, yazın haftada en az iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.

Külleme ilacı kaç günde bir yapılır?​

Küllemeye karşı kimyasal mücadelede pestisit – ilaç kullanımı öne çıkıyor. Serin ve rüzgarsız havalarda yapılması gereken Uygulamaların hastalığın fark edildiği gibi başlanması gerekiyor. İlaçlama zamanı ekine göre değişiyor. Sebzelerde sistematik ilaçlar 18-20 gün arayla, diğerleri 10 günde bir uygulanıyor.

Külleme ilacı ne zaman atılır?​

Külleme ilacı ne zaman atılır?
“Birinci ilaçlama hastalığın bir yıl önce görüldüğü bahçelerde mutlaka çotanak bağlama döneminde (nisan ayı ortasından itibaren) tavsiye edilen uygun bitki koruma ürünleriyle koruyucu ilaçlama yapılmalıdır. Uygulamada kalıntı riski göz önüne alınarak ilaçlı mücadele hasattan 1 ay öncesine kadar tamamlanmalıdır.

Kuruyan güller kesilir mi?​

Kuruyan güller kesilir mi?
Kuruyan güller nasıl kesilir? Kuruyan güllerde önce hastalıklı ya da sağlıksız görülen dallar ana köke zarar vermeden kesilerek alınmalıdır. Çünkü bunların kalması demek diğer sağlıklı tarafları bozması demektir. Sararan yaprak varsa iyice bozulması beklenmelidir bazı durumlarda kendi kendine düzelme yaşayabilir.

Yaprak biti insana bulaşır mı?​

Yaprak Biti İnsana Zarar Verir Mi? Yaprak bitleri zaman zaman insanlarda alerjik reaksiyonlara neden gösteriliyor. Hızlı üreme ve yayılma performansı gösteren böcekler, insanların kullandıkları eşyalara da ulaşabiliyor. Bu durumda alerji oluşması ile beraber kızarıklık ve kaşıntı meydana gelebiliyor.

Çiçek yaprakları neden yapış yapış olur?​

Çiçek yaprakları neden yapış yapış olur?
Şeflera kocaman ve şemsiye gibi açılan yaprakları ile bakımı kolay bitkilerden olsa da bu özellikleri sebebiyle bir soruna gebedir. O da yaprak bitleri. Şeflera yaprakları yapış yapış ise bilin ki bunun sebebi minik böceklerin bitkinin özsuyu ile beslenmesi ve bu esnada bitkiye bıraktıkları salgılardır.

Gül ne kadar sürede sulanır?​

Gül ne kadar sürede sulanır?
Gül bitkisinin sulaması toprak nemi kontrol edilerek yapılır. Toprak eşit şekilde ıslanacak şekilde sulanmalı, fazla su mutlaka dökülmelidir. Oda sıcaklığında bekletilmiş su ile sulanmalıdır. Yazın günde iki defa, kışın ise daha seyrek sulanmalıdır.
 
Gül yaprakları neden kurur sorusuna verilen detaylı cevap için teşekkür ederiz. Anlaşılan o ki yumurtalardan çıkan yavrular gül yapraklarına zarar vererek kurumalarına neden olabiliyor. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında çoğalan kırmızı örümceklerin bu duruma katkısı büyük olabiliyor.

Güllerde külleme hastalığına iyi gelebilecek çözümleri paylaştığınız için teşekkür ederiz. Sistemik etkili fungisitler, Bayfidan, Calixin gibi ilaçların külleme hastalığını tedavi etmede etkili olduğunu aktardığınız için faydalı bilgiler sundunuz.

Kuruyan gül ağacının nasıl canlandırılacağına dair buz ve sıcak su yöntemini paylaştığınız için teşekkür ederiz. Yeterli miktarda buz ve sıcak su ile yapılan bu işlemin kurumuş saksı çiçeklerini canlandırmada etkili olduğunu belirttiğiniz için bilgilendirici bir içerik sundunuz.

Gül yaprakları üzerinde delikler oluşmasına neden olan faktörleri paylaştığınız için teşekkür ederiz. Dolu taşları ve böcek zararlılarının bu duruma neden olabileceğini, kesici arıların yapraklara zarar vererek delikler oluşturabileceğini açıkladığınız için bilgilendirici bir cevap verdiniz.

Gül saksısındaki kurumaya ilişkin bilgileriniz için teşekkür ederiz. Külleme hastalığının güllerin kurumasına neden olabileceğini ve bu durumda hastalıklı yaprakların kesilmesinin önemli olduğunu belirttiğiniz için faydalı bir bilgi paylaştınız.

Güllerin sulama sıklığı ve teknikleri hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz. Yaz ve kış aylarında güllerin nasıl sulandığını detaylı bir şekilde açıkladığınız için bilgilendirici bir içerik sundunuz.

Küllemeye karşı ilaçlama ve uygulama süreleri hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz. Küllemeye karşı kimyasal mücadelede pestisit kullanımının önemine ve ilaçlama zamanlamasına dair bilgileriniz için faydalı bir içerik sundunuz.

Kuruyan güllerin kesilmesi konusunda bilgi sunduğunuz için teşekkür ederiz. Hastalıklı veya sağlıksız dalların kesilmesi gerektiğini ve kalitesiz kısımların ana köke zarar vermeden alınması gerektiğini belirttiğiniz için bilgilendirici bir içerik sundunuz.

Yaprak bitlerinin insanlara zarar verebileceği konusunda bilgi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Yaprak bitlerinin alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini ve insanlarda kaşıntıya sebep olabileceğini belirttiğiniz için faydalı bir bilgi verdiniz.

Çiçek yapraklarının yapış yapış olmasının sebebini açıkladığınız için teşekkür ederiz. Şefleranın yaprak bitleri tarafından beslendiğini ve bu durumun yaprakların yapış yapış olmasına neden olduğunu aktardığınız için faydalı bir bilgi paylaştınız.

Gül bitkisinin sulama süreleri hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz. Toprak nemi kontrol edilerek yapılan sulama teknikleri ve sulama sıklıklarının doğru şekilde belirlenmesi gerektiği konusunda bilgilendirici bir içerik sundunuz.
 
Geri
Üst