AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gul yapraklari neden dokulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.561
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gül yaprakları neden dökülür?​

Yavru örümcekler beslendikleri yaprakları sarartarak yaprak dökülmesine neden olurlar. Temmuz ve ağustos aylarında çok hızlı çoğalan kırmızı örümcekler gül yapraklarına çok fazla zarar verirler. Yapraklar sarararak döküldüğünden, gül fidanının büyümesi durur. Sürgün yapamaz ve bodurlaşır.

Köklü gül fidesi nasıl dikilir?​

Çıplak Köklü Dikim
- Öncelikle fidanın dalları 10-15 cm kalacak şekilde budanır.
- Aşı noktasının yüzeyden 5 cm aşağıda kalmasına çok dikkat ediniz.
- Son olarak dalların alt kısımları sadece uçları görünecek şekilde toprakla boğazlanır.Bu işlemin ilkbaharda ve sonbaharda tekrarlanması gerekir.
Gül köklendirme ne zaman yapılır?​
Güllerin dikim zamanı hava şartlarına bağlı olarak Mart ortasından Nisan ortası/sonuna kadardır. Güllere yeterli havayı ve ışığı sağlayacak bir yer seçin; en ideali günde birkaç saat güneş ışığı alan bir yerdir.

Gül çiçeği kaç günde bir sulanır?​

Gül çiçeği kaç günde bir sulanır?
Gül bitkisinin sulaması toprak nemi kontrol edilerek yapılır. Toprak eşit şekilde ıslanacak şekilde sulanmalı, fazla su mutlaka dökülmelidir. Oda sıcaklığında bekletilmiş su ile sulanmalıdır. Yazın günde iki defa, kışın ise daha seyrek sulanmalıdır.

Kurumaya başlayan güle ne yapılır?​

Kurumaya başlayan güle ne yapılır?
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Mayıs ayında gül dikilir mi?​

Gül fidanı dikimi için en uygun zaman ve hava şartları Mart ve Nisan aylarıdır. Gül fidanı birkaç gün güneş alacak, havanın çok soğuk ve çok sıcak olmadığı dönemlerde saksıya gül ekimi yapılabilir.

Gül Dalı suda kaç günde Köklenir?​

Bitki suda kaç günde Köklenir? Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin. Normal koşullarda bitkiniz 2 ile 3 hafta sonra köklenmeye başlayacaktır.
Güller hangi ayda Çeliklenir?​
Çelikleme ne zaman yapılır? Çeliklerin alım zamanı, büyüme mevsiminin sonlarına doğru, genellikle Ağustos ayı ve kısmen Eylül başlarıdır. Yarı odunsu çelikler 7.5-15.0 cm uzunlukta tepeye yakın kısımlardaki yapraklar bırakılıp, köklendirme ortamına girecek olan kısımlarınkiler uzaklaştırılarak yapılır.
 
Gül yapraklarının dökülmesinin sebebi yavru örümceklerin beslenirken yaprakları sarartarak yaprak dökülmesine neden olmalarıdır. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hızla çoğalan kırmızı örümcekler gül yapraklarına zarar verirler. Bu durum yaprakların sararmasına ve dökülmesine yol açar, bu da gül fidanının büyümesini durdurabilir, sürgün yapamamasına ve bodurlaşmasına neden olabilir.

Köklü gül fidesi dikiminde çıplak köklü dikim yöntemi tercih edilebilir. Öncelikle fidanın dalları 10-15 cm uzunluğunda budanır. Aşı noktasının yüzeyden 5 cm aşağıda kalmasına dikkat edilmelidir. Dalların alt kısımları toprakla boğazlanarak dikim işlemi tamamlanır. Bu işlem ilkbahar ve sonbahar aylarında tekrarlanmalıdır.

Gül sulaması konusunda, toprak nemi kontrol edilerek sulama yapılmalıdır. Toprak eşit şekilde ıslatılmalı ve fazla suyun dökülmesine özen gösterilmelidir. Yazın günde iki defa, kışın ise daha seyrek sulama yapılabilir.

Kurumaya başlayan güller için bir canlandırma yöntemi olarak buz ve sıcak su yöntemi uygulanabilir. Bitkinin köklerine buz koyulur ve üzerine sıcak su dökülerek bitkinin canlanması desteklenir.

Gül fidanı dikiminde en uygun zaman Mart ve Nisan aylarıdır. Güneş alacak, ılıman hava şartlarının hakim olduğu günlerde gül fidanı dikimi yapılabilir.

Gül dalının suda köklendirilmesi için kesilen dalın cam bir kaba su ile konulması ve köklenmesinin beklenmesi gerekmektedir. Normal koşullarda bir gül dalının köklenmesi 2-3 hafta sürebilir.

Çelikleme işlemi genellikle Ağustos ayı ve Eylül başlarında yapılır. Yarı odunsu çelikler alınırken köklendirme ortamına girecek kısımlar belirlenerek çelikleme işlemi gerçekleştirilir.
 
Geri
Üst