AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gul tatlisi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
77.957
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gül tatlısı nedir?​

Adını şeklinden alan gül tatlıları, çay bardağı genişliğinde yuvarlak olarak kesilmiş üç adet hamur parçasının rulo şeklinde sarılmasıyla oluşuyor. Orta kısımlarına yerleşen fındıklarla tomurcuk gül görünümü alan tatlılar, fırında pişerken kat kat açılıyor. Ilık şerbetiyle buluştuktan sonra servis ediliyor.

Gül tatlısı malzemeleri nelerdir?​

Gül tatlısı malzemeleri nelerdir?
Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt.
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı irmik.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- 2,5 su bardağı un.

Şerbetli gül tatlısı nasıl yapılır?​

Şerbetli gül tatlısı nasıl yapılır?
Gül tatlısı için; ilk olarak şerbeti hazırlayın. Orta boy derin bir tencere içine 3 buçuk su bardağı su ve 3 buçuk su bardağı toz şeker koyun. Tencereyi ocak üzerine alın. Şeker eriyene kadar karıştırıp, kaynamaya bırakın.

Karagöz tatlısı nasıl yapılır?​

Karagöz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbetimizi hazırlayalım.
- Hamuru için: Kakao hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru 4’e bölelim.
- Kakaolu hamuru 3’e bölelim, incecik rulo şeklinde yuvarlayalım.
- Diğer hamurdan bir parça alıp, oklava ile iyice açalım.

Gül tatlısı hangi yöreye ait?​

Gül tatlısı hangi yöreye ait?
Gül Tatlısı / Kayseri Nasıl Yapılır? Toz şeker ve suyu bir tencereye alın, içine 1 dilim limon ilave edin ve 10-15 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir karıştırma kabına yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ve irmiği alın. Bir çırpıcı ile çırparak karıştırın.

Şekerpare malzemeleri nelerdir?​

Şekerpare malzemeleri nelerdir?
Enfes Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 2 çay bardağı irmik.
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu.
- Yarım çay kaşığı karbonat.
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri.
- 1 paket vanilya.
- 3 su bardağı un (unun kalitesine göre değişebilir, hamur yumuşak olacak)
Irmiksiz gül tatlısı tarifi nasıl yapılır?​
İlk olarak tüm sıvı malzemeler karıştırılır daha sonra un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Hamur ikiye bölünür biri merdaneyle açılır be çay bardağı ile kesilir. 4 parça yuvarlak hamurlar uç uca eklenir (ben 5 tane ekledim) daha sonra rulo yapılarak ortadan kesilir.

Karakız tatlısı nasıl yapılır?​

Karakız tatlısı nasıl yapılır?
Karakız Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şekerle yumurtayı köpürene 5 dakika kadar çırpıyoruz.
- Ardından kakao, kabartma tozunu ve unu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Karışımı yağlamış olduğumuz tepsiye dökerek tezgaha vurarak havasını aldıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar kekimizi pişiriyoruz.

Şekerpare Irmiksiz olur mu?​

Şekerpare Irmiksiz olur mu?
Herkes irmik sevecek diye bir şey yok, şekerpare irmikli olacak diye bir kaide de yok. İrmiksiz şekerpare tarifi ile içerisinde irmik bulunmayan enfes bir tatlı yiyeceksiniz. Şekerpare, çok sevilen şerbetli tatlılar arasında.

Kıyır kıyır şekerpare nasıl yapılır?​

Şekerpare Tarifi (Kıyır Kıyır) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir iki damla limon sıkıp, ince bir limon dilimi atıyoruz şerbetimizin içine.
- 2-3 dk bu şekilde kaynadıktan sonra altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
 
Gül tatlısı, adını şeklinden alan lezzetli bir tatlı çeşididir. Gül tatlısının tarifinde çay bardağı genişliğinde yuvarlak olarak kesilmiş üç adet hamur parçasının rulo şeklinde sarılması temel adımdır. Orta kısımlarına yerleştirilen fındıklar ile tomurcuk gül görünümü alan tatlılar, fırında pişerken kat kat açılarak muhteşem bir görünüm kazanırlar. Son olarak ılık şerbet ile buluştuktan sonra servis edilirler.

Hamur malzemeleri arasında yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, irmik, kabartma tozu, vanilya ve un bulunmaktadır. Tarife sadık kalındığında lezzetli ve şekliyle göz dolduran gül tatlısını kolayca hazırlayabilirsiniz.

Gül tatlısı genellikle Kayseri'ye ait bir tatlı olarak bilinmektedir. Bu bölgenin yöresel tatlıları arasında önemli bir yere sahip olan gül tatlısı, Türk mutfağının sevilen şerbetli tatlılarından biridir. Keyifli bir tatlı deneyimi için gül tatlısını mutlaka denemelisiniz.

İrmiksiz gül tatlısı tarifi ise tüm sıvı malzemelerin karıştırılması, ardından un ve kabartma tozunun eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilmesi ve şekil verilmesi şeklinde hazırlanır. İrmiksiz şekliyle de oldukça lezzetli olan gül tatlısını irmik sevenler dışında herkesin keyifle tüketebileceğini belirtmek isterim.

Son olarak, kıyır kıyır şekerpare tarifi de oldukça lezzetli ve pratik bir tatlı seçeneğidir. Şerbetini hazırlayarak başladığınız bu tarifte, şekerpare hamuru hazırlanır ve şekil verildikten sonra fırında pişirilir. Sonuç olarak, kıyır kıyır bir şekerpare tatlısı elde edersiniz.

Tatlılar konusunda denemek istediğiniz farklı tarifler için forumda bulunan diğer tarifleri de inceleyebilirsiniz. Afiyet olsun! 🌹
 
Geri
Üst