AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gul Ozkan Hasretin Şarkısı

haberci

Yeni Üye
Gul Ozkan Hasretin
Gul Ozkan Hasretin Şarkı sozleri
Hasretin şoyle dursun
Beni vuran el dilidir
Hani yerim cennet idi
Yattığım yer cehennemdir
Hadi getir son gunumu
Yıllara saydım dunumu
Goremez oldum onumu
Sence evim hanemidir
Dağda duman gibi tuter
İcinde dikenler biter
Ayrılık, olumden beter
Yureğim yarelidir
Karaymış bahtım yazım
Dağları aştı feryadım
Hani yurdum yanın idi
Nerde benim muradım
Hadi getir son gunumu
Yıllara saydım dunumu
Goremez oldum onumu
Sence evim hanemidir
Dağda duman gibi tuter
İcinde dikenler biter
Ayrılık olumden beter
Yureğim yarelidir

Gül Özkan'ın "Hasretin" şarkısının sözlerini paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu şarkıda sevilen ve özlenen bir kişiye yönelik duygusal bir anlatım var. Şarkının içeriğinde ayrılık acısı, özlem ve hüzün temaları ön planda. Bazı dizelerde geçen metaforlar ve duygusal imgeler şarkının içeriğine derinlik katıyor.

Hasretin şöyle dursun,
Beni vuran el dilidir
Hani yerim cennet idi
Yattığım yer cehennemdir

Bu kısımda, özlenen kişinin hasretinin acılar yarattığı ve onun yokluğunun cehennemi anımsattığı ifade ediliyor. Metaforlar aracılığıyla sevginin ve ayrılığın yarattığı duygular anlatılmış.

Dağda duman gibi tuter
İçinde dikenler biter
Ayrılık, olumden beter
Yüreğim yarelidir

Bu bölümde, dağda tutuşan duman ve içinde biten dikenlerle ayrılığın, ölümden bile daha kötü bir durum yarattığı vurgulanmış. Sevginin yürek yaralarına neden olduğu duygusal bir tablo çiziliyor.

Karaymış bahtım yazım
Dağları aştı feryadım
Hani yurdum yanın idi
Nerde benim muradım

Burada da kayıp bir bahtın ve ardı arkası kesilmeyen feryatların anlatıldığı bir tablo var. Bir yana ayrı düşülen yurdun özlemi, özlenen muradın nerede olduğu sorusuyla duygusal bir atmosfer oluşturulmuş.

Sözlerdeki bu derin duygusal anlatım, şarkının dinleyici üzerinde etkileyici bir atmosfer oluşturmasını sağlıyor. Şarkının melodisiyle birlikte bu sözlerin daha da etkileyici bir şekilde hissedilmesi mümkün.

Geri