Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gül Mantısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Gül Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
3 yemek kaşığı domates salçası (çok dolu olmasın)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 4 su bardağı su
Kıymalı harcı için:
300 gram kıyma
Bir tutam ince doğranmış maydanoz
1 rendelenmiş kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Tuz

Gül Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymalı harcı için gerekli tüm gereçleri karıştırıp harcımızı hazır hale getirelim.
Hamuru için tüm materyalleri karıştıralım kulak göğsü kıvamından bir tık sert bir hamur hazırlayalım.
Suyu denetimli ekleyin.
İstediğimiz kıvama gelen hamurumuzu 20 dk dinlendirin.
İki yumak çıkardım ben.
Normal mantı inceliğinde açıp yuvarlak bir kalıpla yada bardak ,kapak üzere birşeyle istediğiniz büyüklükte kesin.
5 yuvarlağı görseldeki üzere yan yana getirip ortasına uzun bir formda kıymalı harcı yerleştirin.
Katlayıp rulo şeklininde yuvarlayıp uçlarını dışarı hakikat kıvırıp gülşeklini verin.
Yağlanmış tepsimize dizip 200 derecede 10 dk pişirdikten sonra salçalı sos için gerekli tüm gereçlerimizi karıştırıp mantılarımızın üzerine dökün.
Suyunu çekene kadar fırında yaklaşık 20 dk daha pişirip yoğurtla servis edelim. Herkese afiyet olsun❤.
Gül Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst