SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Gül Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
3 yemek kaşığı domates salçası (çok dolu olmasın)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 4 su bardağı su
Kıymalı harcı için:
300 gram kıyma
Bir tutam ince doğranmış maydanoz
1 rendelenmiş kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Tuz
Gül Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymalı harcı için gerekli tüm gereçleri karıştırıp harcımızı hazır hale getirelim.
Hamuru için tüm materyalleri karıştıralım kulak göğsü kıvamından bir tık sert bir hamur hazırlayalım.
Suyu denetimli ekleyin.
İstediğimiz kıvama gelen hamurumuzu 20 dk dinlendirin.
İki yumak çıkardım ben.
Normal mantı inceliğinde açıp yuvarlak bir kalıpla yada bardak ,kapak üzere birşeyle istediğiniz büyüklükte kesin.
5 yuvarlağı görseldeki üzere yan yana getirip ortasına uzun bir formda kıymalı harcı yerleştirin.
Katlayıp rulo şeklininde yuvarlayıp uçlarını dışarı hakikat kıvırıp gülşeklini verin.
Yağlanmış tepsimize dizip 200 derecede 10 dk pişirdikten sonra salçalı sos için gerekli tüm gereçlerimizi karıştırıp mantılarımızın üzerine dökün.
Suyunu çekene kadar fırında yaklaşık 20 dk daha pişirip yoğurtla servis edelim. Herkese afiyet olsun❤.
Gül Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
3 yemek kaşığı domates salçası (çok dolu olmasın)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 4 su bardağı su
Kıymalı harcı için:
300 gram kıyma
Bir tutam ince doğranmış maydanoz
1 rendelenmiş kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Tuz
Gül Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymalı harcı için gerekli tüm gereçleri karıştırıp harcımızı hazır hale getirelim.
Hamuru için tüm materyalleri karıştıralım kulak göğsü kıvamından bir tık sert bir hamur hazırlayalım.
Suyu denetimli ekleyin.
İstediğimiz kıvama gelen hamurumuzu 20 dk dinlendirin.
İki yumak çıkardım ben.
Normal mantı inceliğinde açıp yuvarlak bir kalıpla yada bardak ,kapak üzere birşeyle istediğiniz büyüklükte kesin.
5 yuvarlağı görseldeki üzere yan yana getirip ortasına uzun bir formda kıymalı harcı yerleştirin.
Katlayıp rulo şeklininde yuvarlayıp uçlarını dışarı hakikat kıvırıp gülşeklini verin.
Yağlanmış tepsimize dizip 200 derecede 10 dk pişirdikten sonra salçalı sos için gerekli tüm gereçlerimizi karıştırıp mantılarımızın üzerine dökün.
Suyunu çekene kadar fırında yaklaşık 20 dk daha pişirip yoğurtla servis edelim. Herkese afiyet olsun❤.
Gül Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı