Gul kaynatilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
193.411
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gül kaynatılır mı?​

Bir fincan saf gül çayı yapmak için yaklaşık 1 çay kaşığı kuru gül yaprağı veya 2 çay kaşığı veya kuru gül tomurcuğu kullanın. Suyu kaynatın ve bir dakika soğumaya bırakın. Yaprakları veya tomurcukları 5 dakika demleyin. Süzün ve saf veya biraz bal ile servis yapın.

Gül çayı nasıl yapılır?​

Gül Çayı tarifinin Yapılışı
- Suyu kaynatıp kupaya ya da french press alın. 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra içine bir tutam gülü atın.
- 10 dakika kadar çayın demlenmesini bekleyin. Rengi sarıya dönünce süzüp için.
Gül tomurcuğu nasıl kurutulur?
Her marketten kolayca satın alacağınız gliserinden 1 çay kaşığı alıp 1 yemek kaşığı su ile karıştırın. Sonrasında güllerinizi temiz bir bez üzerine yerleştirin. Ardından bu karışımı güllerin üzerine dökün. Önce terleyen güller sonrasında kurumaya başlayacaktır.
Gül yaprağı nasıl kaynatılır?
Tencereye suyu koyun, gül yapraklarını ekleyip altını açın. İlk etapta, su kaynayana kadar ocak yüksek ateşte olmalı. Su kaynamaya başladığı an ocağın altını en kısığa getirin. 10 dakika kısık ateşte kaynamasını bekledikten sonra ocağı tamamen kapatın.

Gül en güzel nasıl kurutulur?​

Marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz gliserin ile kurutmak için 1 çay kaşığı gliserini 1 yemek kaşığı su ile karıştırın. Ardından gülleri temiz bir bezin üzerine yayın. Daha sonra bu karışımı güllerin üzerine serpiştirin. Güller yavaş yavaş terleyip daha sonra kurumaya başlayacaktır.

Kuru Gülden gül suyu nasıl yapılır?​

Kuru gül yaprağından gül suyu nasıl yapılır?
- Tencerenize 1/4 bardak kurutulmuş gül yaprağını atın.
- Tencereye bir buçuk su bardağı su ekleyin.
- Kapağını örtüp kaynatın.
- Sıcaklığı, suyun kaynamaya devam etmesine izin veren en kısık ateşe düşürün.
- Gül yapraklarının rengi soluncaya kadar kaynatmaya devam edin.
Gül yaprağından krem nasıl yapılır?
Yapılışı: Balmumu, Hindistan cevizi yağı ve gül suyunu, benmari usulü eritin. Ocaktan aldığınızda içine E vitaminini, gül yağını ve kayısı çekirdeği yağını ekleyip karıştırın. Uygun bir kaba koyup soğumaya bırakın. Katılaştığında kreminiz kullanıma hazırdır.
 
Geri
Üst