- Konu Yazar
- #1
Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
1 kg hazır taze yufka
500 gram ıspanak
500gr pırasa
500 gram lor
1 demet ısırgan otu
Sosu için:
1 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı zeytin yağı
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanak ve ısırgan otunu ince ince doğrayıp derin kaplara ıslatıyoruz.
Bir kaç su yıkadıktan sonra yıkanmış ince doğranmış pırasa ve loru içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
İçerisine 3 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı acı toz biber ekliyoruz.
İç harcı elinizle iyice sıka sıka karıştırın.
Sosu için çiçek yağı zeytin yağı un sirke ve tuzu bir kapta iyice çırpın.
Dörde böldüğümüz yufkaya bu sostan sürüyor ve iç harcı ekleyip sarıyoruz.
Tepsiye dizdikten sonra üzerine de sos sürün.
180 derece fırında 45 dk üstü kızarana kadar pişirin.Deneyen hanımlar gerçekten muhteşem bir lezzet
Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg hazır taze yufka
500 gram ıspanak
500gr pırasa
500 gram lor
1 demet ısırgan otu
Sosu için:
1 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı zeytin yağı
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanak ve ısırgan otunu ince ince doğrayıp derin kaplara ıslatıyoruz.
Bir kaç su yıkadıktan sonra yıkanmış ince doğranmış pırasa ve loru içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
İçerisine 3 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı acı toz biber ekliyoruz.
İç harcı elinizle iyice sıka sıka karıştırın.
Sosu için çiçek yağı zeytin yağı un sirke ve tuzu bir kapta iyice çırpın.
Dörde böldüğümüz yufkaya bu sostan sürüyor ve iç harcı ekleyip sarıyoruz.
Tepsiye dizdikten sonra üzerine de sos sürün.
180 derece fırında 45 dk üstü kızarana kadar pişirin.Deneyen hanımlar gerçekten muhteşem bir lezzet
Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı