Gul bitkisi yerini degistirme ne zaman yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gül bitkisi yerini değiştirme ne zaman yapılır?​

Güllerin dikim zamanı hava şartlarına bağlı olarak Mart ortasından Nisan ortası/sonuna kadardır. Güllere yeterli havayı ve ışığı sağlayacak bir yer seçin; en ideali günde birkaç saat güneş ışığı alan bir yerdir.

Gül köklendirme ne zaman yapılır?​

Kasım ayında başlanarak, Mart ayı sonuna kadar gül çoğaltma işlemleri yapılabilir. Güller için en uygun zaman Kasım ayıdır. Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında gül çoğaltma işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.
Mayıs ayında gül dikilir mi?​
Gül dikimi için en uygun ay mart ve nisan ayıdır. Güller güneş görmeyi seven bitkilerdir. Bu yüzden güllerinizin yetişmesini istiyorsanız mart ayı başından nisan ayı ortalarına kadar dikimlerini yapabilirsiniz.

Orman gülü hangi iklimde yetişir?​

Orman gülü hangi iklimde yetişir?
Ormangülleri Türkiye’de Karadeniz Bölgesinin bol yağış alan dağlık kısımlarında bulunur. Doğal olarak yetişen 5 ormangülü türü vardır. Ayrıca birçok melez ormangülü taksonu tespit edilmiştir. Sarı çiçekli ormangülü (Rhododendron luteum) Batı, Orta ve Doğu Karadeniz.

Gül Dalı suda kaç günde Köklenir?​

Gül Dalı suda kaç günde Köklenir?
Bitki suda kaç günde Köklenir? Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin. Normal koşullarda bitkiniz 2 ile 3 hafta sonra köklenmeye başlayacaktır.

Gül çeliği ne kadar sürede Köklenir?​

KÖKLENME ; Yaklaşık bir mevsim sonra köklenme tamamlanır (yaklaşık 90 gün )ama acele etmeyin kökler iyice gelişsin ve kış ayına girerken bahçenize dikim yapın.

Gül dalı ne zaman ekilir?​

Dalından gül Ne Zaman Dikilir? Güllerin dikim zamanı hava şartlarına bağlı olarak Mart ortasından Nisan ortası/sonuna kadardır.
Aralıkta gül dikilir mi?​
Gül ne zaman dikilir? Gül dikimi için en ideal aralık, hava şartlarına bağlı olarak, mart ile nisan aylarıdır. Bununla birlikte günde birkaç saat güneş alabilecek, havanın yoğun sıcak ya da soğuk olmadığı zamanlarda saksıda gül ekimi yapabilirsiniz.

Orman gülü güneşi sever mi?​

Orman gülü güneşi sever mi?
Yaprakların büyümek için güneşe ihtiyacı vardır. Yeteri kadar güneş alamayan orman gülünün büyümesi ve çiçeklenmesi yavaş olur. Orman gülü sabah güneşi sever.

Güllerde kış budaması hangi ayda yapılır?​

Güllerde kış budaması hangi ayda yapılır?
Kış ayında gül budama yapılır mı? Güllerin budama zamanı kış mevsimi sonu veya ilkbahar mevsiminin başlarıdır. Sende bir kez açan güllerin budanma işlemi çiçekleri döküldükten sonra yapılmalıdır. Yediveren gülleri her zaman çiçek açtıktan sonra verimsiz, cılız kalmış dalları kesilerek uzaklaştırılmalıdır.

Gül yazın budanır mı?​

Gül budaması için gerekli teknikler lazımdır. Güller yazın budanmalıdır, baharda budanırsa çiçek açmazlar.
 
Güllerin dikimi ve köklendirme zamanı hakkında bilgi verilmiş. Güller için en uygun dikim zamanı genellikle mart ve nisan ayları arasındadır. Ayrıca gül köklendirme işlemlerine Kasım ayında başlanarak, Mart ayı sonuna kadar devam edilebilir. Güller güneş ışığını seven bitkiler olduğundan uygun ışık alacakları bir yere dikmek önemlidir.

Ormangüllerinin yetiştiği iklim, Karadeniz Bölgesi'nin bol yağış alan dağlık kısımlarıdır. Özellikle Sarı çiçekli ormangülü (Rhododendron luteum) Batı, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde doğal olarak yetişir.

Gül dalının suda köklenme süresi için ise kesilen dala içme suyu dolu bir cam kabın içinde bekletilmesi ve 2 ila 3 hafta sonrasında köklenme sürecinin başlayabileceği belirtilmiş.

Gül çeliğinin köklenme süresi ise yaklaşık bir mevsim yani yaklaşık 90 gün sürebilir. Köklerin tamamen gelişmesini beklemek ve kışa girerken dikip dikmek önerilmiş.

Güllerin dikimi için en uygun zaman aralığı mart ortası ile nisan sonu arasında olduğundan, Aralık ayında gül dikimi yapmak yerine mart ve nisan aylarını tercih etmek daha doğru olacaktır.

Güllerin kış budaması genellikle kış mevsimi sonu veya ilkbahar mevsiminin başlarında yapılır. Budama işlemi genellikle çiçekleri döküldükten sonra gerçekleştirilir.

Son olarak, gül budamasının yaz aylarında değil, genellikle kış mevsimi sonunda veya ilkbaharda yapılması gerektiği belirtilmiş. Yazın yapılan budama işlemleri, çiçeklenmeyi engelleyebilir.
 
Geri
Üst