Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Guc plani nasil degistirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Güç planı nasıl değiştirilir?​

Başlat öğesine tıklayın ve Programları ve Dosyaları Ara metin kutusuna “güç seçenekleri” yazıp Enter tuşuna basın. Güç Seçenekleri penceresi görüntülenir. Listelenen güç planları arasından seçim yapın veya yeni bir plan oluşturmak için ekranın sol tarafındaki Güç planı oluştur öğesine tıklayın.

CMD komut satırı nasıl açılır?​

Windows 7’de Komut İstemini Açma Windows Başlat Düğmesine tıklayın. Arama kutusuna cmd yazın. Arama sonuçlarındaki cmdöğesine sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır öğesini seçin(Şekil 2). Bu, Komut İstemi penceresini açar(Şekil 3).

Güç planı nasıl kaldırılır?​

Güç planı nasıl kaldırılır?
Windows’ta Güç Planını Silme
- Windows’ta PowerShell’i açın.
- Yukarıda bahsettiğimiz gibi güç planlarını listeleyin.
- Silmek istediğiniz güç planının GUID numarasını kopyalayın.
- powercfg -delete GUID komutunu girin ve Enter’a basın. GUID yerine silmek istediğiniz güç planının GUID numarasını girin.

CMD EXE ne işe yarar?​

Komut İstemi, çoğu Windows işletim sisteminde bulunan bir komut satırı yorumlayıcı uygulamasıdır. CMD Komut İstemi resmi olarak Windows Komut İşlemcisi olarak adlandırılır, ancak bazen komut kabuğu veya cmd istemi veya hatta dosya adı cmd.exe olarak da adlandırılır.

Nihai Performans nasıl yapılır?​

Windows 10′ unuz 1803 ya da üst sürümse, Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları’ nı açın. Burada özel bir güç planı seçimi altındaki ek planları gizlemeyi kaldır ibaresine tıklayarak genişletin. Burada Nihai Performans Modu’ nu görmeniz gerekiyor.

Windows 10 güç ve uyku ayarları nasıl olmalı?​

Windows 10 güç ve uyku ayarları nasıl olmalı?
Çalışma sayfasında güç ve uyku Windows 10 ayarlamak için, Başlat ‘a gidin ve Ayarlar > Power > uyku & seçin. Ekran altından, cihazınızın kullanımda olmadığı zaman ekranı kapatmak için ne kadar beklemesini istediğinizi seçin.
Bilgisayar güç ayarları nasıl olmalı?​
Başlat , Denetim Masası ve sonra Donanım ve Ses’i tıklayın. Güç Seçenekleri’ni tıklayın. Bir güç planı seçme penceresinde, değiştirmek istediğiniz planın yanındaki Plan ayarlarını değiştir’i tıklayın. Plan ayarlarını değiştir penceresinde, Gelişmiş güç ayarlarını değiştir’i tıklayın.
Nihai performans modu nedir?​
Nihai Performans modu olarak da bilinen Nihai Performans Güç Planı, Windows’ta donanımınızın sınırlarını zorlamanıza olanak tanıyan bir güç-performans yapılandırmasıdır. Windows onları maksimum kapasitede çalıştırmaya devam ederken, sonuna kadar dayanabilen üst düzey PC’ler için tasarlanmıştır.

Güç planı nasıl değiştirilir konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve kullanıcılar için yararlı. Windows işletim sistemi üzerinde güç planlarının nasıl yönetileceği konusunda net adımlar içeriyor. Güç planı seçmek, yeni bir plan oluşturmak ve güç planlarını silmek gibi işlemleri adım adım anlatmışsınız, bu da konuyu açıklayıcı hale getiriyor.

CMD komut satırı nasıl açılır konusunda da benzer şekilde net adımlar vermişsiniz. Windows 7'de Komut İstemini Açma ve Komut İstemi penceresini yönetici olarak açma adımlarını detaylı bir şekilde anlatmışsınız. Bu da kullanıcılar için faydalı olabilir.

CMD EXE ne işe yarar ve Nihai Performans modu nedir gibi ek bilgiler vererek konuları daha da genişletmişsiniz. CMD'nin Windows işletim sistemindeki işlevi ve Nihai Performans modunun bilgisayar performansı üzerindeki etkisi hakkında bilgi vermiş olmanız da konuya ayrı bir boyut katmış.

Son olarak, Windows 10 için güç ve uyku ayarları nasıl olmalı ve bilgisayar güç ayarları nasıl olmalı gibi konularda da net adımlar sunmuşsunuz. Bu açıklamalarla bilgisayar kullanıcılarının güç yönetimi konusunda daha bilinçli olmalarına yardımcı olabilirsiniz.

Genel olarak, verdiğiniz detaylı ve açıklayıcı bilgilerle konuyu çok iyi anlatmışsınız. Emeğiniz için teşekkürler!

Geri