- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 129.429
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Güç elektroniğinde kullanılan anahtarlama elemanı nedir?
Anahtarlama Elemanları Tristör, diyak, triyak ve kuadrak başlıca anahtarlama elemanlarıdır. Bunlar anahtarlama özelliği olan devre elemanlarını kullanarak alçak akım ve gerilimle, yüksek akım ve gerilimleri kontrol ederler.Güç elektroniği nedir nerelerde kullanılır?
GÜÇ ELEKTRONĐĞĐ DEVRELERĐNĐN KULLANIM ALANLARI: Endüstride; 1-Enerji iletimi ve dağıtımında, 2-Her tür motor kontrolunda, 3-Makine otomasyonunda, 4-Her tür ısıtma soğutma işlemlerinde, 5-Her tür üretim ve montaj sanayinde, 6-Her tür güç kaynağı ve güç kontrol sistemlrinde.Güç diyotları, gücün kontrolsüz doğrultulmasını sağlar ve akü şarjı ve DC güç kaynakları ile AC doğrultucular ve invertörler gibi uygulamalarda kullanılır. Yüksek akım ve gerilim özelliklerinden dolayı serbest dönen diyotlar ve engelleyici ağlar olarak da kullanılabilirler.
Anahtarlama Diyotu nedir?
Diyotlar doğrultucu olarak kullanılmalarının yanında, devrelerde işaretleri karıştırmak, demodüle etmek ve basitçe bir işaret eklemek için de kullanılır. Bu tür diyotlar işaret diyotları olarak adlandırılır. Bir basit anahtarlama uygulaması Resim.1 de görülüyor.
Güç transistörü ne işe yarar?
Transistör, küçük bir değerdeki gerilim veya akımla, büyük miktarda akımı veya gerilimi kontrol etmek için kullanılan yarı iletken bir devre elemanıdır. Transistörler, bu özellikleri sayesinde elektronik cihazlarda elektrik sinyallerinin gücünü yükseltmek veya değiştirmek için kullanılırlar.
Güç elektroniği ne yapar?
Güç elektroniği, elektrik gücünün statik vasıtalarla, mevcut girişinden istenen elektriksel çıkış formuna verimli bir şekilde dönüştürülmesi, kontrol edilmesi ve hazırlanması ile ilgili teknolojidir.Güç elektroniği mühendisi ne iş yapar?
Güç sistemleri mühendisi, en basit tabirle makine mühendisi ve elektronik mühendisinin bileşimidir. Enerji kaynaklarının kullanılabilir hale getirilmesi sürecinde yer alır ve halihazırda, aktif olarak enerji üreten sistemlerden elde edilen verimi arttırmayı amaçlar.Çeşitleri