AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guc dagitim modulu nedir?

Editör

Yeni Üye

Güç dağıtım modülü nedir?​

Güç dağıtım modülü, özellikle otomotiv uygulamalarında sıklıkla kullanılan çok katmanlı bir kontrol ve diagnostik sistemidir. Bir giriş / çıkış bağlantı noktası, çok katmanlı güç dağıtım ünitesi ve dijital formda haberleşme yolu üzerinden mesaj gönderimi sağlayan alıcı/verici iletişim katmanından oluşmaktadır.

Güç dağıtım kartı nedir ne işe yarar?​

PDB (Power Distribution Board): Güç Dağıtım Kartı. Drone üzerine monte edilen; piller, ESC’ler ve diğer onboard sistemlerin güç bağlantılarını organize eden devre kartı. Bütün dronelar için gerekli değildir ancak düzenli ve organize bir drone oluşturmaya yardımcı olur.

XT60 güç modülü nedir?​

XT60 güç modülü nedir?
APM 2.5 2.6 Güç Modülü XT60, Güç Modülü yalnızca APM, bir RC alıcısı ve APM aksesuarlarını (GPS, 3DR radyo) güç sağlamak için üretilmiştir. Servo güç için üretilmemiştir. Bunun için uçağınızın kendi ESC / BEC’sini kullanın.

BEC modülü nedir?​

BEC modülü nedir?
APM Pixhawk Power Bec Modülü 30V 90A, Uçuş kontrol kartına (APM, Pixhawk) Li-Po batarya üzerinden stabil bir güç sağlamak ve akım-gerilim ölçümlerini yapmak için tasarlanmış bir modüldür.

Güç kontrol kartı nedir?​

Bir mikrodenetleyicinin (PIC, ATMEL, ARM gibi) port çıkışlarının sürebileceği akım değeri genellikle 25 mA ile sınırlıdır. Robotik sistem geliştirme işlemlerinde DC motor, role, kontaktör, mıknatıslama bobini gibi yüksek akım çeken alıcıları kontrol etmek gerekebilir.

Drone güç modülü ne işe yarar?​

Bir güç modülü, drone pilinizden akü gerilimini, otomatik pilotunuzun kullandığı düşük bir gerilime (genellikle 5v) düşürmek için kullanılır. Bununla birlikte, bir güç modülü kullanmanın diğer yararı, size akü voltajını ve kapasitesini ölçebilme yeteneği vermesidir.

Breadboard güç modülü ne işe yarar?​

Breadboard güç modülü ne işe yarar?
Breadboard Güç Kaynağı Modülü,prototip devreler oluştururken kullandığımız breadboardlar üzerinde kablo karışıklığını, yanlış bağlantı yaparak kısa devreye sebep verecek hataları önlemek, breadboard üzerinde ihtiyaç duyulan gerilim değerlerini kolayca elde edebilmek için tasarlanmış bir modüldür.

Pixhawk güç modülü ne işe yarar?​

Pixhawk güç modülü ne işe yarar?
Uçuş kontrol kartına (APM, Pixhawk) Li-Po batarya üzerinden stabil bir güç sağlamak ve akım-gerilim ölçümlerini yapmak için tasarlanmış bir modüldür.

BEC ne işe yarar?​

BEC bataryadan gelen voltajı düşürerek kumanda alıcısının beslenmesini sağlar. Genellikle motor için kullanılan bataryaların voltajı kumanda alıcısının çalışma voltajından yüksektir. Bu yüzden alıcının zarar görmemesi için bu voltaj değeri BEC ile düşürülerek alıcıya ulaştırılır.

Telemetri nedir ne işe yarar?​

Telemetri ya da Uzölçüm, bir sistem ya da tesisin uzaktan kablo veya kablosuz olarak izlenmesi veya kontrol edilmesidir. Günümüzde telemetri denilince kablosuz (Wireless) haberleşme anlaşılmaktadır. Bunların en yoğun kullanılanları Radio modem cihazları , GSM GPRS, VSAT uydu sistemleridir.

Telemetri neden kullanılır?​

Telemetri neden kullanılır?
Telemetri sayesinde cihazlarla temasa gerek kalmadan uzaktan iletişim kurabiliriz. Telemetri ile kablosuz ağlar ya da radyo sinyalleri üzerinden cihazlara komutlar göndermek, cihazın durumu hakkında merkeze bilgi iletmek ve cihazla merkez arasında bilgi alışverişinde bulunma imkanı elde ederiz.

Drone telemetri ne işe yarar?​

Drone telemetri ne işe yarar?
Telemetri: Drone uçuşuyla ilgili bütün dataya verilen isim. Hız, yükseklik, roll, yaw, pil ömrü, konum vs. Throttle: Pervanelere ne kadar güç gönderildiği belirten terim. Eğer tam güç veriliyorsa drone oldukça hızlı bir şekilde yükselecektir.

Güç dağıtım modülü, özellikle otomotiv sektöründe kullanılan çok katmanlı bir kontrol ve teşhis sistemidir. Bir giriş/çıkış bağlantı noktası, çok katmanlı güç dağıtım ünitesi ve dijital formatta iletişim sağlayan alıcı/verici iletişim katmanından oluşur. Bu modül genellikle elektrik akımını yönlendirme, kontrol etme ve izleme amacıyla kullanılır.

Güç dağıtım kartı (PDB - Power Distribution Board), dronelerde kullanılan bir karttır ve piller, ESC'ler ve diğer onboard sistemlerin güç bağlantılarını organize eder. Drone yapımcıları için düzenli ve organize bir drone oluşturmada yardımcı olur.

XT60 güç modülü, özellikle APM uçuş kontrol kartları için üretilmiştir. Anahtar kelime olan XT60, genellikle güvenli ve sağlam bir elektrik bağlantısı yapmak için kullanılan bir tür konnektördür.

BEC (Battery Eliminator Circuit) modülü, genellikle uçuş kontrol kartlarına (APM, Pixhawk vb.) Li-Po batarya üzerinden stabil bir güç sağlamak ve akım-gerilim ölçümleri yapmak için kullanılan bir elektronik modüldür.

Güç kontrol kartı, mikrodenetleyicilerin port çıkışlarının sürebileceği akım değerini artırmak için kullanılır. Böylece DC motorlar, röleler ve diğer yüksek akım çeken elemanlar kontrol edilebilir.

Drone güç modülü, drone pilinden gelen akü gerilimini otomatik pilotun ihtiyaç duyduğu düşük gerilime düşürmek için kullanılır. Aynı zamanda akü voltajını ve kapasitesini ölçme yeteneği sunar.

Breadboard güç modülü, prototip devreler oluşturulurken kullanılan breadboardlar üzerinde gerilim sağlamak ve kablo karmaşasını önlemek için tasarlanmış bir modüldür.

Pixhawk güç modülü, uçuş kontrol kartlarına Li-Po bataryadan stabil güç sağlamak ve akım-gerilim ölçümleri yapmak için kullanılır.

Telemetri, uzaktan izleme ve kontrol sağlayan bir sistemdir. Kablosuz haberleşme teknolojileriyle cihazlar arasında veri iletişimini sağlar. Drone telemetrisi ise uçuş sırasında drone'un durumu hakkında veri toplama ve iletişim kurma sürecini ifade eder.

Geri