AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gubre serpme makinesi kac para?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.722
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gübre serpme makinesi kaç para?​

“Gübreleme > Gübre Dağıtma & Serpme”
İlan Başlığı | Fiyat
AKTEKINLER MAKINADAN 10 TON KATI GÜBRE SERPME DAGITMA | 255.000 TL
SAHİBİNDEN GÜBRE ATMA MAKİNASI | 16.000 TL
AKTEKİNLER MAKİNADAN 10 TONLUK SIVI GÜBRE TANKI | 205.000 TL
6 TONLUK TEK DİNGİLLİ POMPALI SIVI GÜBRE TANKERİ | 120.000 TL

Katı gübre dağıtma römorku ne işe yarar?​

Elde ettiğiniz katı gübreyi arazinize 14-16 Metre genişlikte eşit ve homojen bir şekilde dağıtmanızı sağlar.

Gübre serpme makinesi nedir?​

Gübre serpme makinesi nedir?
Gübre serpme makinası isminden de anlaşılabileceği gibi gübrenin toprağa serpilmesi ve homojen bir şekilde dağıtılması için kullanılan makinalardır.

Gübre makinası nedir?​

Bitkisel üretimde bitkilerin büyümesi ve ürün vermesi için gerekli besin maddelerini içeren gübreleri toprağa veren makinalardır.

Gübre Makineleri kaç lira?​

6 TONLUK TEK DİNGİLLİ POMPALI SIVI GÜBRE TANKERİ 120.000 TL. Balıkesir.

Sıvı gübre tankı ne işe yarar?​

Sıvı gübre tankı ne işe yarar?
Homojen hale getirilen bu hayvan dışkılarının, tarlaya düzgün şekilde yayılmasını sağlayan makinalara gübre tankı denilir. Tank içinde bulunan bir pompa ve bir püskürtücü dağıtıcıdan oluşan bu makina, traktör arkasında takılarak çalışır ve sıvı halde bulunan gübrenin düzgün bir şekilde tarlaya atılmasını sağlar.
Tarlaya gübre nasil atilir?​
A. Gübre, ya ekimden önce toprak yüzeyine serpildikten sonra belirli toprak işleme aletleri ile toprağa gömülür ve sonra ekim yapılır ya da ekimden hemen önce toprak yüzeyine serpilen gübre ekim işlemi ile toprakla karıştırılır. Birçok hallerde ekimden sonra da serpme usulü ile gübre tatbik edilmektedir.
Mibzer fiyatları ne kadar?​
Ekim Makinesi Fiyatları
Model | İlan Başlığı | Fiyat
Tarım & İş Makineleri Ekim Makinesi | Sahibinden Tarım & İş Makineleri Ekim Makinesi | 75.000 TL
Tarım & İş Makineleri Ekim Makinesi | UZEL TARIM’DAN SIFIR 6 DİSKLİ EKİM MİBZERİ | 120.000 TL
Tarım & İş Makineleri Ekim Makinesi | Bozkurt Marka 14 Ayak Mibzer | 13.000 TL

Sıvı gübre kaç günde bir verilir?​

Sıvı gübre kaç günde bir verilir?
Seralarda yetiştirilen domates, patlıcan, salatalık, biber ve diğer sebzeler için, ilk sulamadan başlayarak her sulamada, dekara 2-3 kg sıvı gübre uygulanmalıdır. Açık alanda yetiştirilen domates, patlıcan, salatalık, biber ve diğer sebzeler için, ilk sulamadan başlayarak çiçeklenme bitene kadar 4-5 kez uygulanmalıdır.

Sıvı gübre tankı nasıl kullanılır?​

Gübre tankları gübreyi su ile karıştırmak amacıyla kullanılıyor. Çalışma prensibi ise yeterli miktarda gübrenin tanka konulması ve gübrenin burada çözünerek sulama sistemine enjekte edilmesiyle gerçekleşiyor.

Toprak altı gübre ne zaman atılır?​

Fosforlu gübreler ekimden veya dikimden hemen önce veya ekim sırasında verilmeli ve toprağa mutlaka gömülmelidir. Çok erken verilmesi halinde toprakta zamanla bitkinin hemen yararlanamayacağı şekle dönüşeceğinden; bitki büyüdükten sonra verilmesi halinde ise toprağın üstünde kalacağı için bitkiye yararlı olamayacaktır.
 
Akıtekiler Makina'dan 10 ton kati gübre serpme ve dağtma makinası 255.000 TL, sahibinden gübre atma makinası ise 16.000 TL olarak satışta. Akıtekiler Makina'dan 10 tonluk sıvı gübre tankı 205.000 TL, 6 tonluk tek dingilli pompalı sıvı gübre tankeri ise 120.000 TL olarak karşımıza çıkıyor. Sıvı gübre tankları gübrenin su ile karıştırılmasını sağlıyor ve tarım alanlarında kullanılıyor.

Gübre serpme makineleri, gübrenin toprağa serpilmesi ve homojen bir şekilde dağıtılmasını sağlayan cihazlardır. Bitkilerin büyümesi ve verimliliği için gereken besin maddelerini içeren gübrenin toprağa verilmesinde kullanılır.

Sıvı gübre tankı homojen hale getirilen gübrelerin tarlaya düzgün şekilde yayılmasını sağlar. Tarlaya gübre uygulaması için ideal olan gübre tankları, traktörlere takılarak kullanılır ve sıvı gübrenin düzgün bir şekilde tarlaya atılmasını sağlar.

Sıvı gübrelerin uygulanma periyoduna dair bir örnek vermek gerekirse, seralarda yetiştirilen sebzeler için her sulamada dekara 2-3 kg sıvı gübre uygulanması gerekebilir. Açık alanda yetiştirilen sebzeler için ise çiçeklenme bitene kadar 4-5 kez sıvı gübre uygulanabilir. Bu uygulamalar bitkilerin ihtiyaçları ve büyüme süreçlerine göre değişiklik gösterebilir.

Toprak altı gübreler genellikle ekimden veya dikimden hemen önce verilir ve toprağa gömülerek uygulanır. Fosforlu gübre gibi besin maddeleri erken verildiğinde bitki tarafından yeterince alınamaz veya geç verildiğinde bitkiye fayda sağlayamaz. Bu nedenle doğru uygulama zamanı önemlidir.
 
Geri
Üst