Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Guava meyvesi neye iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Guava meyvesi neye iyi gelir?​

Guava, birçok temel vitamin ve minerali içerisinde barındırır. B vitaminleri, A ve C vitaminleri, bakır, potasyum, manganez, demir, folat ve lif açısından zengindir. Guavalardaki potasyum kan basıncı seviyelerini de dengelemeye de yardımcı olur. Bir muz ve bir guava hemen hemen aynı miktarda potasyum içerir.

Guava ne demek türkçesi?​

GUAVA ne Demek Turkce – Turkce Çeviri.
Guava kac yilda meyve verir?
Fakat aslında tohumdan yetişen guavaların meyve vermeye başlamaları genelde 4 yıl ile 8 yıl arasında gerçekleşir. Aşı ile türetilmiş guava fidanlarının meyve vermeye başlamaları ise 2 yıl ile 4 yıl arasında değişir.

Guava meyvesi nasıl tüketilmeli?​

Hindistan’da özel bir kaya tuzu serpilerek yenir. Yüksek miktarda pektin içermesi nedeniyle guava meyveleri gıda endüstrisinde, tart, meyve, jöle yapımında, içeceklerde, kokteylerde kullanılır. Hawaii, Küba, Meksika, Kolombiya gibi ülkelerde guava suyu oldukça popülerdir.

Guavanin tadi nasil?​

Ana vatanı Orta Amerika olan guava, sağlık deposu tropikal bir meyvedir. C vitamini bakımından turunçgillerden daha zengindir. Guavanın tadı ananas, greyfurt, muz ve armut gibi meyvelerin karışımını anımsatır. Guava meyvesinin iç kısmı çok küçük sert ve açık pembe renklidir.
Guava ağacı ne demek?
Guava Özellikleri Anavatanı güney Amerika ve Batı Hindistan olan bu meyve, boyu 7 m. yu geçmeyen, geniş taçlı, bodur bir ağacın ürünüdür. Konik şekilde aşağı doğru genişleyen gövdesinin kabuğu parlak ve incedir. Kabuğunun rengi, kırmızıya bakan, tatlı bir yeşil renkte olup genç dallarının kesiti dört köşedir.
Guava nasıl saklanır konusunda bakıldığında olgunlaşmamış olan meyveler yıkanır ve temizlenir. Temizlenmiş olan meyveler ufak dilimlere ayrılarak buzdolabı poşetine konarak paketlenme sağlanır. Derin dondurucuda saklanan guava bir yıl kadar bu şekilde muhafaza edilebilmektedir.
Yapılışı
- Guavaları güzelce yıkayıp kabuklarını ayıklayınız.
- Daha sonra küçük küçük doğrayıp, üzerini örtecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 10 dak. haşlayın.
- Bir süzgeç ve spatula yardımıyla çekirdeklerinden ayırın.
- Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika guavaların rengi pembeden turuncuya dönüşünceye kadar kaynatınız.
Guayaba nasıl kokar?
egzotik ve taze guava meyvesi gibi kokar. Tek başına taze (fresh) veya meyveli (fruity) bir koku olarak kullanılabildiği gibi, “kokucuk” serisi içinde yer alan diğer kokular gibi onlarla kombine olarak, yani başka bir çeşidin üstüne sıkılarak da kullanılabilir.

Guava meyvesi tatlı mı?​

Dış yüzeyi yeşil olana elma guava, kırmızı olana ise çilek guavana denir. Dış kabuğu serttir ancak içeriğindeki etli kısım oldukça yumuşaktır. Türüne göre tadı değişir. Acı veya tatlı bir tada sahiptir.

Guava ağacı nerede yetişir?​

Guava ağacı Meksika ve diğer orta Amerika ülkelerine özgüdür. Çok sıcak iklimleri ve güneşi çok seven bir meyvedir. Guavayı ülkemizde de kısıtlı bir bölgede de olsa yetiştirmek mümkündür. Özellikle Akdeniz bölgesindeki kıyı illerimiz yetiştiricilik için idealdir.
Guava bitkisi nerede yetişir?
Guava (Psidium “Nar anlamında Latince Psidium kelimesinden türemiştir.) Yaklaşık 100 kadar türü bulunur. Anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika’nın kuzeyidir. Günümüzde Güney Asya, Hawaii, Karaipler ve Afrika’da ziraati yapılmaktadır.

Ejderha meyvesi hangi vitamin?​

Ejderha meyvesi başta C ve B vitaminleri olmak üzere protein, lif ve karbonhidrat bakımından bir hayli zengindir. Ayrıca içerisinde omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri de barındırmaktadır. Bu sayede pek çok faydası vardır.

Guava dan neler yapılır?​

Guava meyveleri taze olarak veya pişirilerek tüketildiği gibi tatlı ,reçel ve turşu üretiminde de kullanılmaktadır. Bunun yanında Java’da Guava ağacının yaprakları pirinçle beraber pişirilerek yemek olarak tüketilir.
 
Geri
Üst