AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guatr İçin Ceviz Kürü Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Guatr İçin Ceviz Kürü Nasıl Yapılır? Guatr tedavisinde etkili olan ceviz kürü, doğal yöntemlerle rahatlama sağlar. Ceviz, iyot ve selenyum içeriğiyle tiroid bezinin çalışmasını düzenler. Ceviz kürü için öncelikle taze cevizleri kabuklarıyla birlikte kullanmalısınız. Cevizleri ezerek bir kaba alın ve üzerine su ekleyin. Karışımı bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün süzün ve elde ettiğiniz suyu tüketin. Ceviz kürünü düzenli olarak uygulayarak guatr belirtilerini hafifletebilirsiniz. Ancak, doktorunuza danışmadan herhangi bir tedavi yöntemini kullanmamanız önemlidir.
İçindekiler

Guatr İçin Ceviz Kürü Nasıl Yapılır?​

Guatr, tiroid bezinin büyümesiyle ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Ceviz, içeriğindeki iyot ve selenyum gibi minerallerle tiroid fonksiyonlarını destekleyebilir ve guatrın yönetiminde yardımcı olabilir. Guatr için ceviz kürü nasıl yapılır?
Öncelikle, günlük olarak taze ceviz içi tüketmek faydalı olabilir. Cevizleri kabuklarından ayırarak ya da çiğ olarak yiyebilirsiniz. Bunun yanı sıra, ceviz kürü hazırlamak da etkili bir yöntem olabilir.
Ceviz kürü için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Adım: Yaklaşık 10-12 adet cevizi bir gece boyunca suya koyun ve bekletin. Bu süre zarfında cevizlerin kabukları yumuşayacak ve daha kolay soyulacaktır.
2. Adım: Cevizlerin kabuklarını soyun ve içlerini doğrayın. Ardından doğradığınız cevizleri bir kavanoza aktarın.
3. Adım: Kavanoza eklediğiniz cevizlerin üzerine temiz su ekleyin. Cevizlerin tamamen suyla kaplanması önemlidir.
4. Adım: Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve cevizlerin su içerisinde 24 saat beklemesini sağlayın.
5. Adım: 24 saat sonra, cevizleri süzerek suyunu atın ve cevizleri tekrar kavanoza yerleştirin.
6. Adım: Kavanoza temiz su ekleyin ve tekrar kapağını sıkıca kapatın. Cevizlerin bu kez 48 saat boyunca su içerisinde beklemesini sağlayın.
7. Adım: 48 saat sonra, cevizleri tekrar süzün ve suyunu atın. Cevizler artık kullanıma hazırdır.
8. Adım: Her sabah aç karnına 1-2 adet ceviz tüketebilirsiniz. Cevizlerin suyunu da içebilirsiniz.
Not: Bu kürü uygulamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Ceviz kürü, guatrın tedavisi için bir alternatif yöntem olarak düşünülmelidir ve doktorunuzun önerdiği tedavi planını tamamlayıcı niteliktedir.

Guatr İçin Ceviz Kürü Nasıl Yapılır?​

Guatr İçin Ceviz Kürü Nasıl Yapılır?
Ceviz kürü, guatr için doğal bir tedavi yöntemidir.
Ceviz kürü için öncelikle taze ceviz kabukları kullanılmalıdır.
Ceviz kabukları kaynar su ile 15 dakika kadar demlenmelidir.
Sonra süzülen ceviz kabuklu su günlük tüketilmelidir.
Günde 2-3 fincan ceviz kürü içmek guatr tedavisine yardımcı olabilir.

Ceviz kürü, guatr için etkili bir doğal tedavi yöntemidir.
Taze ceviz kabukları kullanılarak ceviz kürü hazırlanmalıdır.
Ceviz kabukları kaynar su ile demlenmelidir.
Demlenen ceviz kabuklu su günlük tüketilmelidir.
Günde 2-3 fincan ceviz kürü içmek guatr tedavisine yardımcı olabilir.

Geri