AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

GSM ruhsati ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.169
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

GSM ruhsatı ne demek?​

Kentlerden ve insanların toplu olarak bulundukları yerlerden uzakta, kurulca önerilip yetkili makamca uygun görülecek bir yerde olması gereken gayri sıhhi müesseselerdir. Ruhsatları İlçe belediyeleri tarafından verilir.

GSM ruhsatını kim verir?​

G.S.M. Ruhsatı Düzenlemeye Yetkili Kurumlar Organize Bölgelerinde 12/04/2000 Tarih 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun da yapılan değişiklik ile G.S.M. Ruhsatlarını Bölge Müdürlüğü verecektir. Ç.E.D. Raporu düzenlenmesi gereken tesislerde Ç.E.D. Olumlu raporu yer seçim ve tesis kurma izni yerine geçer.
GSM raporu nedir?​
II. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Nedir? Meskenlerden mutlaka uzaklaştırılması gerekmemekle beraber izin verilmeden önce civarında ikamet edenlerin sıhhat ve istirahatleri üzerine gerek tesisatları ve gerekse vaziyetleri itibarıyla bir zarar vermeyeceğine kanaat oluşması için inceleme yapılması gereken işyerleridir.

GSM ruhsat devri nasıl yapılır?​

GSM ruhsat devri nasıl yapılır?
Bunun için dilekçe ekinde Başvuru / Beyan Formu ve İlçe Belediyesi’nden alınacak Adres Teyit Yazısı ile Daire Başkanlığımıza başvuruda bulunulmalıdır. Başvurunun akabinde, Başkanlık Oluru ile düzenlenen GSM Ruhsatı, İşletme yetkilisine elden teslim edilir.

Baz istasyonu kac metreden kanserojen?​

Baz istasyonu kac metreden kanserojen?
Uzmanlar baz istasyonlarının, insanların yaşadığı ortamlardan 7 metre kadar uzaklıkta olmasını öneriyorlar.

3 sınıf gayri sıhhi müessese ne demek?​

Sıhhi müessese; gürültü, koku, zararlı atık ve benzeri etkileri ile çevresinde bulunanlara fiziksel, ruhsal ve sosyal yönlerden zarar vermeyen işyerleridir. Bu bakımdan, bu tür işletmelerin açılması, insanlardan ve insanların yaşadıkları yerlerden uzak olması şartına bağlı bulunmaz.

Birinci sınıf gayri sıhhi müesseseler nelerdir?​

1. Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler “Meskenlerden mutlaka uzak bulundurulmaları gereken işyerleri” olarak tanımlanmaktadır. 1.Sınıf Gayri Sıhhi Müessesenin kurulması için işyerleri kurulmadan önce Yer Seçimi ve Tesis Kurma İzin Belgesi, faaliyete geçme aşamasında 1.Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı almak zorundadır.
Ruhsat devri nasıl yapılır?​
BAŞVURU BEYAN FORMU.

Akaryakıt istasyonu ruhsat devri nasıl yapılır?​

Akaryakıt istasyonu ruhsat devri nasıl yapılır?
kaybolması, çalınması, yıpranması durumunda veya tank bilgile- rinin işlenmemiş olduğu eski ruhsatın yerine, yeni formata göre ruhsat düzenlenmesi taleplerinde, dilekçe ekinde Başvuru / Beyan Formu Adres Tespit yazısı, akaryakıt otomasyon sistemi görüntüsü ile başvuruda bulunması gerekmektedir.
 
GSM ruhsatı, Gayri Sıhhi Müessese'nin kısaltmasıdır ve kentlerden ve toplu insan bulunan yerlerden uzakta, belirli kurallara uygun olarak inşa edilmesi gereken tesisler için verilen ruhsatlardır. Bu tesislerin ruhsatları genellikle ilçe belediyeleri tarafından verilir.

GSM ruhsatını kimin verdiği konusunda belirtildiği gibi, GSM Ruhsatını Düzenlemeye Yetkili Kurumlar tarafından verilir. Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu çerçevesinde bu tür ruhsatları Bölge Müdürlüğü vermektedir. Ayrıca, tesisler için Çevre Etki Değerlendirmesi (Ç.E.D.) raporu gerekiyorsa, bu rapor da önemli bir belgedir.

GSM raporu ise 2. Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler için yapılan değerlendirmelerde çevredeki insanların sıhhat ve istirahatlerine zarar verip vermediğine dair yapılan incelemelerin sonucunu içeren belgedir.

GSM ruhsat devri için başvuruda bulunacak kişilerin dilekçe ekinde Başvuru / Beyan Formu ve İlçe Belediyesi'nden alınacak Adres Teyit Yazısı ile yetkili kuruma başvurmaları gerekmektedir. Başvurunun ardından ilgili kurum tarafından verilen GSM Ruhsatı, işletme yetkilisine teslim edilir.

Baz istasyonlarının kanserojen olma riskinden korunmak için uzmanlar genellikle insanların yaşadığı yerlerden en az 7 metre uzakta olmalarını önermektedir.

1. Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler, mutlaka meskenlerden uzakta bulunması gereken tesisler olarak tanımlanmaktadır. Bu tür müesseseler için kurulmadan önce Yer Seçimi ve Tesis Kurma İzin Belgesi alınmalı, işletme faaliyete geçmeden önce ise 1. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı alınmalıdır.

Akaryakıt istasyonu ruhsat devri için, eski ruhsatın kaybolması, çalınması, yıpranması durumunda ya da tank bilgilerinin işlenmemiş olması durumda yeni ruhsat düzenlenmesi talep edilebilir. Bu durumda da başvuru yapacak kişilerin gerekli belgeleri ve bilgileri eksiksiz bir şekilde sunmaları gerekmektedir.
 
Geri
Üst